Współczesne niewolnictwo chrześcijańskich dzieci w fabrykach cegieł

Wokół Lahore jest około 50 fabryk cegieł a w całym Pakistanie około 300. Tylko w jednej fabryce pracuje całymi rodzinami przy wyrobie cegieł średnio około 200 chrześcijańskich niewolników.

Chrześcijan dotyka niewola ekonomiczna.W Pakistanie opieka medyczna jest płatna.Chrześcijanie są bardzo biedni i prześladowani, traktowani przez Muzułmanów gorzej od zwierząt. Nie mają pracy i dlatego Muzułmańscy pracodawcy wynajmują Chrześcijan do najgorszych i najcięższych prac. Tam chrześcijanin może najwyżej ulice zamiatać.Jak ktoś zachoruje z rodziny Chrześcijan,którzy stanowią 2% ludności Pakistanu – to muzułmańscy właściciele fabryk pożyczają im pieniądze i podpisują z nimi umowę prawną,która mówi,że w razie braku spłaty zadłużenia w określonym terminie,pożyczkobiorca wraz z całą swoją rodziną musi odpracować ten dług.

Ta umowa jest tak skonstruowana,że nie będą oni w stanie spłacić tej pożyczki nawet ją odpracowując przez całe swoje życie i kolejne pokolenie – nawet ich dzieci.

To jest legalny proceder w Pakistanie.Jak chrześcijanin nie umie pisać a musi zawrzeć taką umowę,to odciska się na niej palec – jego kciuk.

Zdarza się, iż Muzułmańscy właściciele fabryk molestują dzieci chrześcijańskich niewolników.  Nie wolno również Chrześcijanom napić się ze szklanki,bo za to grozi im śmierć,dlatego że uznawane jest to jako “obraza Islamu”, więc oni piją w kubkach jak je mają i jedzą rękami potrawy z ryżu jak mają co jeść…

Zdjęcia ukazują pracę, przy wyrobie materiałów budowlanych przez chrześcijańskich niewolników w fabryce cegieł w Pakistanie.

Lesław Baran

W tej sytuacji zamiast organizować pomoc humanitarną w Polsce,
zbierzemy pieniądze,i na miejscu w Pakistanie zakupimy potrzebną żywność i wynajmiemy transport tej żywności,dzięki czemu możemy zaoszczędzić wiele pracy i środków finansowych.
Pomoc tą zaniesie cały zespół moich współpracowników z Lahore w Pakistanie.

Darowizna Pakistan

Numer konta

FILEO-FUNDACJA NIOSĄCA POMOC OFIAROM PRZEMOCY  KRS 0000705635
„Prześladowany Kościół-Pakistan”

Rachunek w dolarach amerykańskich (us dollars)

Serdecznie dziękujemy naszym czytelnikom za dotychczasową pomoc modlitewną oraz okazane wsparcie finansowe dla dzieci-sierot ludzi niewidomych, chorych i niepełnosprawnych jak również rodzin niewolników w fabrykach cegieł z Pakistanu.

Jednocześnie prosimy o udostępnianie tej informacji, gdyż potrzeby związane z pomocą żywieniową dla Chrześcijan w Pakistanie są ogromne, szczególnie w dobie kryzysu Covid-19.
Dla przykładu:
Koszt tylko 40 sztuk paczek żywnościowych wynosi 2560.00 zł.

Tylko w jednej fabryce cegieł w których wykorzystywani są chrześcijańscy niewolnicy, pracuje średnio 200 osób,a takich fabryk wokół tylko Lahore jest około 50.

6 myśli na temat “Współczesne niewolnictwo chrześcijańskich dzieci w fabrykach cegieł