Susan: ojciec pobił i zamknął ją w pokoju na 6 miesięcy za wiarę w Chrystusa

Kosztowny wybór Susan
Kiedy Susan Ithungu zaufała Chrystusowi w wieku 13 lat, jej ojciec był tak wściekły, że pobił ją i zamknął w pokoju na sześć miesięcy. Gdyby jej brat nie dał jej potajemnie jedzenia i wody, umarłaby. W końcu sąsiedzi zaczęli się niepokoić i powiadomili policję, która uratowała ją z domu.

Susan nie była w stanie chodzić ani mówić. „Jej włosy zżółkły, miała długie paznokcie i zapadnięte oczy i wyglądała na bardzo szczupłą, ważącą mniej niż 45 funtów” – powiedział lokalny pastor, który odwiedził ją w szpitalu po jej uratowaniu.

Susan wymagała szeroko zakrojonej opieki medycznej i wielokrotnych operacji. VOM zapewnił pomoc w pokryciu wydatków na pobyt w szpitalu, jak również na utrzymanie jej i jej opiekuna. Po wyzdrowieniu Susan zaczęła uczęszczać do szkoły w jednej z nielicznych placówek przystosowanych do jej specjalnych potrzeb.

Sześć miesięcy spędzonych w zamknięciu Susan pozostawiło ją z długoterminowymi potrzebami medycznymi. Według jej lekarza Susan przejdzie ostatnią operację, gdy skończy 21 lat . Teraz 20-letnia Susan pokłada silną nadzieję w Chrystusie i jest wdzięczna za pomoc, jaką otrzymała od globalnego Ciała Chrystusa:

„Moje życie jest dla mnie wyzwaniem, odkąd przyjęłam w życiu Chrystusa. Dało mi wiele lekcji o chrześcijaństwie. Po tym wszystkim, przez co przeszłam, nic nie może odciągnąć mnie od Chrystusa. Przez ból i chwile w szpitalu widziałam miłość Boga przez troskliwych ludzi, takich jak Ty, którzy modlili się za mnie, wspierali mnie finansowo i oferowali czas, aby być ze mną ”.

źródło: etools.vomusa.org

FUNDACJA FILEO  KRS 0000705635
„Prześladowany Kościół”

Rachunek w dolarach amerykańskich (us dollars)