Sunita Masih, 14-letnia chrześcijańska dziewczynka zbiorowo zgwałcona w Pakistanie

Chrześcijanie są torturowani i poniżani w Pakistanie za wiarę w Jezusa Chrystusa. Tak jest w przypadku Sunity Masih, 14-letniej chrześcijanki z Faisalabadu. Okrucieństwa, z jakimi spotykają się mniejszości w Pakistanie, są niesłyszalne, a władze głucho podchodzą do błagania cierpiących ludzi o sprawiedliwość. Według niektórych doniesień incydent jest związany z Sukkur, a nie Faisalabadem.

Według incydentu udostępnionego w mediach społecznościowych 14-letnia Sunita Masih została uprowadzona i zgwałcona zbiorowo. Poproszono ją o nawrócenie, a kiedy odmówiła, obcinali jej włosy i torturowali wrażliwe części ciała.

Media społecznościowe apelują o sprawiedliwość

Media społecznościowe wzywają do sprawiedliwości, prosząc ludzi, którzy mogą pomóc tej małej dziewczynce. Zdumiewające jest to, że ludzie nie pytają już władz. Musimy stanąć w obronie siebie. Faisalabad to miasto, w którym chrześcijanie są od czasu do czasu torturowani. Zapewne już niedługo usłyszymy, że była torturowana i zgwałcona za bluźnierstwo.

Pakistańskie gwiazdy żądają sprawiedliwości dla Sunity Masih

Pakistańskie celebryci zaczęli domagać się sprawiedliwości dla Sunity Masih w mediach społecznościowych. Adnan Siddiqui napisał na Twitterze:

Redaktor Misyjny Lesław Baran :
Gwałty na chrześcijankach przez muzułman są bardzo częstymi przypadkami. Ofiarami tych gwałtów są zarówno kobiety, ale również dzieci. Wynika to z nauki zawartej w Koranie, która nie tylko na to pozwala, ale nawet i zachęca muzułmanów.
W wielu przypadkach ofiary tych gwałtów są uznawane przez sądy za winne tych czynów i skazywane na kilka lub kilkanaście lat nawet więzienia.
To z tego powodu ofiary tych gwałtów, nie zgłaszają tych faktów na policji w Pakistanie po to, żeby uniknąć kary więzienia.
W przypadku zgłoszenia takich przypadków na policję często ofiary i ich rodziny są zastraszane, i otrzymują od tych sprawców groźby pozbawienia życia.

źródło:  incpak