Stworzono grę, w której celem jest zamordowanie nienarodzonego dziecka strzelbą

Argentyńska aktywistka proaborcyjna stworzyła modyfikację do słynnej gry wideo z lat 90

Doom, w której gracz kończy grę strzelając ze strzelby do nienarodzonego dziecka. Gdy gracz zabije nienarodzone dziecko, gra wyświetli komunikat „Pokonałeś fetito [tłumaczenie angielskie – mały płód]! Daj ten mizoprostol [lek stosowany w aborcji medycznej] potrzebującym, aby oni też mogli go pokonać!”

W ramach nieustających wysiłków aktywistów proaborcyjnych o wprowadzenie aborcji do Argentyny, jedna z aktywistek Florencia Rumpel stworzyła-tutaj wersję kontrowersyjnej gry Doom, zatytułowanej: „Doom Fetito”, po angielsku – „Little Fetus Doom”.

Doom to brutalna strzelanka wydana w 1993 roku, w której osoba grająca przyjmuje perspektywę strzelanki. W oryginalnej wersji gry gracz napotyka i zabija różnego rodzaju potwory w miarę postępów w grze.

Jednak w Doom Fetito, zamiast zabijać potwory, gracz najpierw zabija kobiety broniące życia, katolickich księży i ​​policję, by ostatecznie zabić nienarodzone dziecko – „szefa” gry. Po śmierci nienarodzonego dziecka, co kończy się wielokrotnym zastrzeleniem dziecka, proaborcyjne przesłanie „Pokonałaś fetito! Daj ten mizoprostol potrzebującym, aby oni też mogli go pokonać!”.

Za dużo dla niektórych zwolenników aborcji

Gwałtowny charakter gry okazuje się nawet zbyt duży dla niektórych zwolenników aborcji. Jeden z komentatorów, wyrażając swoją dezaprobatę na stronie z grami Kotaku, powiedział:

„Jestem bardzo za pro-wyborem, ale stworzenie tej gry, w której celem jest usunięcie gigantycznego płodu za pomocą strzelby, może być wysyłaniem złej wiadomości”.

źródło: righttolife

Bez wsparcia materialnego nie przetrwamy. Błagam, nie zostawiajcie nas samych!

South Sudan Refugees

Prawie półtora miliona dzieci w czterech afrykańskich krajach jest zagrożonych głodem. Ludzie walczą o przetrwanie

2 miliony osób ze strachu opuściło swoje domy, szukając schronienia w buszu lub poza granicami kraju.

Długotrwały konflikt i kryzys gospodarczy spowodował gigantyczny wzrost cen żywności. Większości mieszkańców po prostu na nie nie stać, brakuje wszystkiego, wody, żywności, leków. W dwóch regionach ogłoszony został stan klęski głodowej. Szczególnie narażone są dzieci, według szefa biura UNICEF, ponad 250 tys. dzieci w całym kraju jest poważnie niedożywionych – kilkuletnie dzieci ważą tyle, co niemowlęta. Tu pomoc musi być udzielona natychmiastowo, inaczej dzieciom grozi śmierć.

– Przedłużanie obostrzeń może niestety przynieść ze sobą ponowne zaognienie konfliktu. Partie polityczne wciąż są mocno skłócone i trudno im znaleźć wspólną płaszczyznę spotkania –  mówi bp Kussala.

Ghazi Ali bin Ali z powodu niedożywienia trafił do szpitala. Klęska głodu to pochodna wojny domowej w Jemenie. Taiz, październik 2018 r. (AHMAD AL-BASHA / AFP / EAST NEWS)

Dramatu wojny i pandemii mieszkańcy tego kraju nie są w stanie sami się podnieść, potrzebują konkretnej pomocy świata. Stąd jego przejmujący apel: „Wiem, że Europa i kraje Zachodu zajęte są obecnie leczeniem własnych ran wywołanych pandemią. Proszę jednak, by zauważono także nasze potrzeby. Bez wsparcia materialnego Sudańczycy nie przetrwają. Błagam, nie zostawiajcie nas samych!”.

Prawie półtora miliona dzieci w czterech afrykańskich krajach jest zagrożonych głodem. Ogłosiły to wyspecjalizowane organizacje Narodów Zjednoczonych ONZ, w tym agencja spraw dzieci, UNICEF. Te cztery kraje to Somalia, Jemen, Sudan Południowy i północne rejony Nigerii.

Justin Forsyth z UNICEF mówi BBC, że że wiele dzieci w tych państwach jest zmuszonych jeść liście i korzenie, choć na świecie wystarczyłoby żywności, by je wykarmić.

MAPA GŁODU

Klęska głodu zagraża mieszkańcom Sudanu Południowego, gdzie w lutym tego roku ogłoszono ją – po raz pierwszy od 6 lat – w dwóch okręgach stanu Unity.
Głównym problemem w Unity – mówi Jackson Mungoni z misji PAH w Sudanie Południowym – jest to, że od długiego czasu toczą się tam walki. Ludzie, uciekając przed walkami, zostają bez niczego – tracą miejsce zamieszkania, uprawy, wszelkie środki do życia. Często kilkadziesiąt osób dzieli jeden garnek. Jeśli nie uda się złowić ryb – a mało kto ma wędkę – do garnka trafiają liście drzew i lilie czy hiacynt wodny.

Polska Akcja Humanitarna, która od 10 lat prowadzi w Sudanie Południowym stałą misję, rozpoczyna działania w stanie Unity. We współpracy z innymi organizacjami w kompleksowy sposób odpowiada na najpilniejsze potrzeby mieszkańców stanu, zapewniając potrzebującym dostęp do czystej wody, jedzenia i schronienia. Działania PAH skupiają się na stworzeniu mieszkańcom Unity warunków do samodzielnej egzystencji – stąd m.in. dystrybucja nasion i narzędzi do uprawy roli oraz połowu ryb.

(AP Photo / Farah Abdi Warsameh)

Apelujemy o wsparcie dla mieszkańców Sudanu Południowego – w 6 regionach ogłoszono już klęskę głodu

WIĘCEJ INFORMACJI – SUDAN POŁUDNIOWY

Numer konta