Somalia: młody chrześcijanin pobity za wiarę w Jezusa

Somalia (International Christian Concern) – Morningstar News opublikowało raport o pobiciu
7-letniego chrześcijańskiego chłopca w Somalii. W raporcie na stronie internetowej podano, że otrzymali wiadomość od chrześcijanina z Somalii, który jest prześladowany od wielu lat. Mężczyzna, bez imienia ze względów bezpieczeństwa, mówi, że właśnie skończył spotkanie biblijne z innymi podziemnymi chrześcijanami w okolicy, kiedy kilku chłopców znalazło jego syna. Jego syn wracał do domu ze sklepu, kiedy nastoletni chłopcy znaleźli go i dotkliwie pobili.

Według ojca, chłopiec został przewieziony do szpitala na trzy dni i doznał ran na twarzy i rany kłutej dłoni. Chłopiec stracił dużo krwi, ale został uratowany dzięki otrzymanej opiece medycznej. Mimo to chłopiec potrzebuje większej opieki medycznej. Ojciec powiedział Morningstar: „ Nie można uzyskać sprawiedliwości w tej części Somalii, gdzie prawie wszyscy są muzułmanami. Jesteśmy ścigani jak dzikie zwierzęta, ponieważ pokładamy wiarę w Issie [Jezusie]. Stawką jest zawsze nasze bezpieczeństwo. Potrzebujemy modlitw i wsparcia finansowego w leczeniu mojego syna ”.

Somalia nadal jest jednym z najgorszych prześladowców chrześcijan na świecie. Oni w rankingu 3 rd na World Watch List na rok 2020, ponieważ w dalszym ciągu zabija i nęka się tam chrześcijan.

Proszę, módlcie się o bezpieczeństwo tej rodziny i szybki powrót do zdrowia dla małego chłopca.

źródło: persecution.org

Pomagamy w rozpowszechnianiu Ewangelii na wiejskich terenach Indii!

Cel: 1000 rowerów 100 000 Biblii i 6 000
nowych kościołów w Indiach w nadchodzącym 2021 roku

Biblia jest żywym przesłaniem, duchowym nawozem, który przynosi życie wszędzie tam, gdzie jest rozpowszechniana.

Ewangelia jest naszą jedyną nadzieją. Dlatego rozpowszechniajmy Ewangelię na pierwszej linii frontu poprzez drukowane Biblie, audycje radiowe Ewangelii i materiały zorientowane na uczniostwo na obszarach wrogich chrześcijaństwu.

W Indiach wybuchają prześladowania

Nasi przyjaciele z Open Doors uznali teraz Indie za jednego z największych prześladowców chrześcijan na świecie! W rzeczywistości obecny rząd nadzorował podwojenie prześladowań chrześcijan w Indiach w ciągu ostatnich trzech lat.

Fundamentaliści Indii próbują zmiażdżyć chrześcijaństwo w Indiach. Większość ludzi nie ma pojęcia, że ​​radykalni Hindusi uważają, że tylko hinduizm powinien istnieć w Indiach, są gotowi atakować i bić chrześcijan w pogoni za tym ideałem.

Każdego tygodnia obserwujemy wzrost tej wybuchającej nienawiści. Niedawno – Jeff King Prezes, International Christian Concern spotkał się z pastorem Raju (imię zmienione ze względu na bezpieczeństwo) , założycielem kościołów w północnych Indiach. Opowiedział on, jak radykalni Hindusi zaatakowali go po tym, jak prowadził spotkanie modlitewne na wsi.

Zepchnęli go z roweru,  a następnie zniszczyli go żelaznymi prętami. Po zniszczeniu jego roweru rzucili się na niego i mocno go pobili, pozostawiając zakrwawionego i połamanego w rowie.

Ukryta rzeczywistość

Na tego typu nienawiść i zło łatwo jest odpowiedzieć nienawiścią, ale nie tego nauczył nas Jezus.

Jezus pokazał nam, że nasza prawdziwa walka toczy się z szatanem. Szatan pobudza ludzi do atakowania i zabijania bliźnich ze strachu i niepokoju.

Przez tysiące lat miliony ludzi były więzione w fałszywej wierze. W ciągu ostatnich kilku dziesięcioleci Ewangelia poczyniła ogromne postępy w Indiach, rzucając wyzwanie szatanowi i istniejącemu tam “porządkowi” społecznemu.

Miłość jest odpowiedzią

Jezus nauczył nas odpowiadać z miłością, a także, że bramy piekielne nie mogą przeciwstawić się Jego duchowi działającemu przez Jego Prawdziwy Kościół. Szatan wie, że na Jezusie można się oprzeć będąc duchowo spragnionym.

Wielkie masy Indii od tysięcy lat są w duchowym więzieniu, ale Jezus przybył, aby je uratować. Porusza się w Indiach i otworzył drzwi więzienia, uwalniając ludzi z szatańskiego więzienia dyskryminacji i deprywacji.

Jak narodzić 6000 nowych kościołów

Od lat MTK wspiera i wysyła ewangelistów do prześladowanych rejonów świata, gdzie mogą być bici, a nawet zabijani. Tutaj pracujmy i my.

W Indiach pastorzy i ewangeliści, wiedzą, że mogą spotkać się z przemocą. Są niesamowicie odważni i oddani swojej pracy. Możemy wspierać tych ludzi.

Ci założyciele kościołów są niesamowicie odważni. Nie brakuje im odwagi, brakuje im kół! Ci ludzie usługują pieszo, chodząc od wioski do wioski, gdzie uczą się i ewangelizują. W rezultacie ich skuteczność jest ograniczona po prostu z powodu braku transportu.

Jeśli damy tym Bożym mężom rower i Biblie do rozdania, ich skuteczność podwoi się, a nawet potroi!

Kiedy wyposażamy założyciela kościoła w rower, ich służba dla Ewangelii Jezusa Chrystusa będzie wyglądała tak:

• Będą jeździć około 13 mil dziennie
  • W ciągu tygodnia odwiedzą do czterech wiosek
  • Podczas każdej wizyty w wiosce będą dzielić się Ewangelią z około 25 osobami
  • W nadchodzących latach każdego tygodnia 100 osób będzie słuchać Ewangelii
  • Średnio każdy ewangelista założy sześć małych kościołów w nadchodzącym roku
  • Te kościoły zrodzą inne nowe kościoły w nadchodzących latach

International Christian Concern współpracuje z uznanymi założycielami kościołów i pastorami. Są już sprawdzone, ale ogranicza je po prostu brak zasobów.

Chcemy zwiększyć ich skuteczność, wyposażając 1000 z nich w rower i po 100 Biblii.

Czy dołączysz do nas w wyposażaniu tych wspaniałych ewangelistów do rozpowszechniania Ewangelii w Indiach?

Wybierz wsparcie którym możesz pomóc:

25 $: Dostarczając 25 Nowych Testamentów.

100 $:  Zapewnij nowy rower dla założyciela kościoła.

200 $: wyposaż założyciela kościoła w nowy rower i 100 Nowych Testamentów, aby mógł dotrzeć do wielu i założyć 6 nowych kościołów w nadchodzącym roku!

1000 $: Wyposaż zespół 5 założycieli kościołów w rowery i 500 Nowych Testamentów.

Dołącz do nas już dziś!

Darowizna Biblia dla Indii

FUNDACJA FILEO – KRS 0000705635
„Biblie dla Indii”