Rośnie liczba kobiet z okaleczeniami narządów płciowych w klinikach berlińskich!!!

Imigracja ogromnej liczby ludzi z regionów, w których dominują tego rodzaju dziwne zwyczaje, przyniosła barbarzyńską praktykę okaleczania żeńskich narządów płciowych do Niemiec.

Na całym świecie około 200 milionów kobiet padło ofiarą tej okrutnej praktyki. Wśród innych bezwzględnych i nieludzkich praktyk, takich jak prasowanie piersi, okaleczanie narządów płciowych jest szeroko praktykowane w Afryce i niektórych krajach Bliskiego Wschodu.
Liczba kobiet leczonych z powodu okaleczania żeńskich narządów płciowych znacznie w Niemczech wzrosła.

Zgodnie z informacjami opublikowanymi przez senat berliński na wniosek grupy parlamentarnej AfD, o ile w 2016 r. odnotowano w szpitalach tylko 12 przypadków okaleczania żeńskich narządów płciowych, a w 2017 r. liczba ta spadła do sześciu, to w okresie od września 2018 r. do września 2019 r. odnotowano aż 176 tego rodzaju przypadków.
Senat uważa, że ​​ten wzrost jest spowodowany migracją z Afryki i niektórych krajów arabskich, gdzie powszechnie praktykowane jest okaleczanie żeńskich narządów płciowych – informuje niemiecka gazeta Die Welt.
„Ze względu na imigrację z obszarów, w których rozpowszechnione są praktyki okaleczania narządów płciowych, przyjmuje się, że ,” – czytamy.
źródło: magnapolonia.org