Pakistan: pilnie potrzebna pomoc dla Pakistanu,katastrofalne skutki powodzi w Karaczi.

Kilka godzin ulewnego deszczu spowodowało katastrofę w Karaczi, największym mieście Pakistanu. Miasto w niecałe pół dnia zamieniło się w sieć kanałów, którymi ludzie poruszali się zamiast ulic.
Samochody pływały w wodzie zmieszanej ze ściekami. Zalane zostały również w większości kanały burzowe. Drogi i autostrady zostały całkowicie zanurzone w deszczówce, co uniemożliwiło poruszanie się po ulicach.
Pora monsunowa co roku przynosi nad pakistańskie wybrzeże mnóstwo wody, nad którą miejscowym władzom trudno jest zapanować.
Rok temu o tej samej porze roku monsunowe deszcze były przyczyną powodzi w wielu częściach Karaczi. W wyniku intensywnych opadów zginęło co najmniej 17 osób. W trakcie ulewy na miasto spadło ponad 180 milimetrów deszczówki.

W imieniu Polskiej misji pomocy dla ubogich i prześladowanych chrześcijan,proszę Was o pomoc dla Pakistanu,gdzie w wyniku obfitych deszczów miejscową ludność nawiedziły powodzie,a te spowodowały zawalenie się wielu domów zbudowanych z gliny oraz utratę życia nieznanej jeszcze ilości ludzi i całego ich dorobku.
W wyniku tego kataklizmu wielu z nich utraciło dach nad głową i potrzebują obecnie schronienia,żywności i lekarstw.

W tym celu postanowiliśmy pośpieszyć im z pomocą.

Każdy może pomóc.

Pieniądze zebrane za pośrednictwem tej strony internetowej, zostaną przekazane dla Polskiej Misji Pomocy Głodującym i Prześladowanym Chrześcijanom w Pakistanie.

Numer konta

FUNDACJA”FILEO”  KRS 0000705635
„Pomoc dla Pakistanu”

Rachunek w dolarach amerykańskich (us dollars)