Pomoc dla dzieci sierot z Pakistanu

Rozpoczynamy nową zbiórkę darowizn pieniężnych na pomoc dla dzieci-sierot w Lahore w Pakistanie, które objęliśmy pomocą.

Lesław Baran:

Jest to konieczne, biorąc pod uwagę, że rząd Pakistański nie finansuje sierocińców czy schronisk dla dzieci, które w wyniku różnych zdarzeń losowych są sierotami. Niestety, ale utworzony sierociniec i schronisko dla dzieci, nie tylko muszą zapewnić dzieciom stałą opiekę, ale również dokonywać regularnych opłat za naukę szkolną, opiekę medyczną, korepetycje w sierocińcu, a także również dokonywać opłat za wynajęty dom na sierociniec, opłaty rachunków za energie elektryczną, gaz wodę czy przeznaczać środki pieniężne na odzież, obuwie, lekarstwa i artykuły szkolne.

Na fotografiach widać jak żyły wcześniej dzieci zabrane z ulicy do chrześcijańskiego sierocińca w Lahore w Pakistanie, który nie posiadał łóżek, poduszek, kołder, pościeli, ręczników, kapci, a dzieci nie posiadały butów, ubrań czy też czystej wody, i dlatego wycierały się one swoimi ubraniami w których chodziły przez wiele dni, spały w nich i jadły jeden posiłek dziennie, jeżeli jego założycielom udało się zdobyć choć trochę pieniędzy od ubogich chrześcijan, chodząc w tym celu od domu do domu i błagając ich o pomoc oraz wsparcie.

Te dzieci często w ogóle nie jadły przez wiele dni, mając jedynie dach nad głową i miłość oraz łaskę innych ubogich i prześladowanych chrześcijan z Pakistanu. Tak było do momentu w którym w ich życiu pojawili się ich darczyńcy z Polski, tworząc Polską Misję Pomocy Ubogim i Prześladowanym Chrześcijanom w Pakistanie, którą brat Lesław Baran koordynuje już pięć lat.

Lesław Baran:

To wy-darczyńcy całkowicie zmieniliście ich los za co pragnę Wam w ich imieniu bardzo podziękować i prosić o dalszą pomoc szczególnie teraz podczas obecnej sytuacji związanej z corona wirusem. Obecnie jedynie my zapewniamy im utrzymanie w sierocińcu i schronisku dla dzieci sierot w Lahore,które objęliśmy naszą stałą pomocą.

Na fotografii widać podziękowania darczyńcom za wszystkie artykuły spożywcze i przemysłowe, które zostały zakupione dzieciom-sierotom z Mother Care Orphan w Lahore w Pakistanie za zebrane środki pieniężne przez misję Prosty Kościół Śląsk, Chrześcijańską Fundację Fileo i Kościół Ewangelicznych Chrześcijan z Chrzanowa od darczyńców.

Warto dodać, że drugą część darowizn pieniężnych przekazaliśmy również do Orphan Centre-Shelter Of Orphan w Lahore w Pakistanie(schroniska dla dzieci-sierot),w celu opłaty rachunków i zaspokojenie wszystkich potrzeb dzieci-sierot, a także na zakup 50 Biblii dla chrześcijan z Pakistanu,30 krzeseł dla Prostego Kościoła Domowego Jezusa Chrystusa w Lahore i 4 dywaników dla dzieci do nabożeństwa w kościele.

Na opublikowanych fotografiach znajdują się nie tylko podziękowania dla wszystkich wspaniałych darczyńców, ale również wszystkim organizatorom tych zbiórek darowizn pieniężnych, zgodnie z Pakistańską kulturą chrześcijan w tym kraju.

Wszystkich ofiarodawców wielkich serc, prosimy w ich imieniu o dalszą pomoc w każdej formie.

Darowizna Pakistan

FILEO-FUNDACJA NIOSĄCA POMOC OFIAROM PRZEMOCY KRS 0000705635
„Prześladowany Kościół-Pakistan”

Rachunek do wpłat w walucie zagranicznej