Podziemny Kościół w Korei Północnej (wideo)

05/06/2020 Washington DC (International Christian Concern) – Korea Północna jest prawdopodobnie najniebezpieczniejszym narodem na świecie do praktykowania chrześcijaństwa. Mimo wszystko Kościół Północnokoreański pozostaje.
Chrześcijanka z Korei Północnej modli się za swój naród.

Tłumaczenie modlitwy:

Boże Wszechmogący, Twój mały baranek jest tutaj, aby modlić się szczerze. Ojcze Boże, jeśli naprawdę jesteś w niebie, proszę, zaopiekuj się swoim małym barankiem na tej ziemi. Ojcze Boże, proszę, przyjdź szybko, aby przerwać łańcuch dyktatora na tej ziemi. Aby wasze dzieci, seniorzy i ludzie na tej ziemi mieli pokój. Ojcze Boże, ta ziemia cierpi pod wpływem dyktatury.

Biedne dzieci błąkają się, gubiąc domy i rodziców; osoby starsze wędrują, ponieważ nie mają domów ani bezrobotnych. Proszę, błogosławcie te cenne córki i waszych synów i udzielcie ognia reżimowi Kim Jung-Il, który rządzi tym krajem pod dyktaturą. Wszechmogący Boże w niebie, proszę, pozwól swemu ludowi w tym kraju żyć w wygodzie i pokoju.

Proszę ocal tych niewinnych ludzi Swoją ręką. Ojcze Boże, na tej ziemi są głodne dzieci i starzy ludzie błąkający się bez domów, a także wielu niewinnych ludzi, którzy umierają z powodu bicia, głodu i zimna. Modlę się za nich. Ojcze Boże, proszę, zaopiekuj się nimi, aby mogli żyć w wygodzie i pokoju.

Ponadto, gdy przechodzę przez te trudności, pozwólcie, aby oddzielni rodzice i dzieci ponownie się zjednoczyli w najbliższym czasie. Boże Wszechmogący, proszę zaopiekuj się moją małą córeczką i mną. Ponieważ nawet nie wiem, czy moja córka żyje, czy nie, proszę, zaopiekuj się nią.

Ojcze Boże, proszę, zaopiekuj się tą ziemią, aby ludzie z tej ziemi zostali uwolnieni z łańcucha dyktatury. Proszę pozwolić na ogień dyktaturze Kim Jung-Il.

Ojcze Boże, proszę, zaopiekuj się Swoimi małymi barankami, aby ta ziemia miała zapach pokoju. Amen.