Pastor z Karoliny Południowej został ugodzony nożem na kampusie swojego kościoła, gdy próbował uratować 61-letniego nieznajomego w pobliżu, który był atakowany.

Wielebny Marcus Kaiser, rektor Kościoła Świętego Pocieszyciela w Sumter, powiedział, że „był w stanie uniknąć większości ciosów, a jedyne obrażenia to kilka zadrapań w prawe ramię i jedno nieco głębokie nakłucie tuż nad prawym nadgarstek ”, zgodnie z oświadczeniem, które napisał do swojego zboru .

„Najgorsze było spędzenie 6 lub 7 godzin na oddziale ratunkowym, aby dostać zastrzyk przeciw tężcowi, trochę antybiotyków i trochę bandaży” – powiedział Kaiser-„Napastnik jest w areszcie”.

Następnie wyjaśnił: „Biorąc pod uwagę okoliczności, nie sądzę, aby miało to jakikolwiek wpływ na wasze bezpieczeństwo w kościele, ale raczej mówi o znacznie głębszym problemie zdrowia psychicznego i być może problemie nadużywania substancji w całej naszej społeczności”.

Policja zatrzymała 31-letniego podejrzanego, mężczyznę, który zidentyfikował się jako transpłciowy i podał funkcjonariuszom swoje wymyślone imię Zendaya Fox-Smith. Policja była w stanie zidentyfikować podejrzanego na podstawie odcisków palców i oskarżyła go o „napaść i pobicie pierwszego stopnia, napad i pobicie trzeciego stopnia, złośliwe uszkodzenie mienia osobistego i podanie policji fałszywych informacji”, donosi The Sumter Item .

Opisując atak, rektor powiedział, że był świadkiem, jak ktoś atakował starszego mężczyznę, który wyprowadzał psa obok kampusu kościelnego, a gdy próbował bronić ofiary, podejrzany zaatakował Kaisera.

Rektor powiedział, że incydent ma swoje zalety.

„Jak często powtarzam, nie spotykam tylu niechrześcijan, jak większość z was. Wczoraj spędziłem czas z policjantami, personelem szpitala i innymi osobami zaintrygowanymi kaznodzieją, który został pchnięty nożem. Cieszę się, że noszę ten tytuł, jeśli do tego prowadzi ”- napisał.

źródło: The Christian Post