Pakistan: Sarfaraz Masih żył dla Jezusa więc go powiesili

To zdjęcie 22-letniego chrześcijanina o imieniu Sarfaraz Masih.

Mieszkaniec kolonii muzułmańskiej, 9/9 L Ganu Bhattian, dzielnica Sahiwal Pakistan.

Pracował dla pakistańskiego właściciela muzułmańskiego Muhammada Irfana. Jego pracodawca zmuszał go do dodatkowej pracy, torturował go również i płacił bardzo małe kwoty za pracę, wyzyskując go.

Kiedyś prosili go o zaakceptowanie islamu, żeby mógł dostać lepszą pensję, mniej pracy i inne luksusy.

Pracodawca zwykł mu mówić, że jeśli on i jego rodzina zaakceptują Islam, to mogą żyć lepiej. Ale Sarfaraz nigdy się z nimi nie zgodził i trzymał wiarę w Jezusa.

Kiedy nie zaakceptował islamu, jego pracodawca, Muhammad Irfan i jego towarzysze się wściekli. Następnie założyli mu pętlę na szyję i powiesili go na śmierć.

Hector Aleem :Aż żal patrzeć, że policja nadal nie zarejestrowała sprawy przeciwko nim, nawet gdy jest to morderstwo. Powodem jest to, że jest chrześcijaninem i dla pakistańskiego rządu życie chrześcijańskie nie ma żadnej wartości.

Pakistan: Współczesne niewolnictwo chrześcijańskich dzieci w fabrykach cegieł

Wokół Lahore jest około 50 fabryk cegieł a w całym Pakistanie około 300. Tylko w jednej fabryce pracuje całymi rodzinami przy wyrobie cegieł średnio około 200 chrześcijańskich niewolników.

Chrześcijan dotyka niewola ekonomiczna. W Pakistanie opieka medyczna jest płatna. Chrześcijanie są bardzo biedni i prześladowani, traktowani przez Muzułmanów gorzej od zwierząt. Nie mają pracy i dlatego Muzułmańscy pracodawcy wynajmują Chrześcijan do najgorszych i najcięższych prac. Tam chrześcijanin może najwyżej ulice zamiatać. Jak ktoś zachoruje z rodziny Chrześcijan, którzy stanowią 2% ludności Pakistanu – to muzułmańscy właściciele fabryk pożyczają im pieniądze i podpisują z nimi umowę prawną, która mówi, że w razie braku spłaty zadłużenia w określonym terminie, pożyczkobiorca wraz z całą swoją rodziną musi odpracować ten dług.

Ta umowa jest tak skonstruowana, że nie będą oni w stanie spłacić tej pożyczki nawet ją odpracowując przez całe swoje życie i kolejne pokolenie – nawet ich dzieci.

To jest legalny proceder w Pakistanie. Jak chrześcijanin nie umie pisać a musi zawrzeć taką umowę, to odciska się na niej palec – jego kciuk.

Zdarza się, iż Muzułmańscy właściciele fabryk molestują dzieci chrześcijańskich niewolników.  Nie wolno również Chrześcijanom napić się ze szklanki,bo za to grozi im śmierć, dlatego że uznawane jest to jako “obraza Islamu”, więc oni piją w kubkach jak je mają i jedzą rękami potrawy z ryżu jak mają co jeść…

Numer konta

Fundacja  “FILEO” KRS 0000705635
„Prześladowany Kościół-Pakistan”