Serdecznie dziękujemy naszym czytelnikom za dotychczasową pomoc modlitewną oraz okazane wsparcie finansowe dla dzieci-sierot ludzi niewidomych, chorych i niepełnosprawnych jak również rodzin niewolników w fabrykach cegieł z Pakistanu.

Lesław Baran: To my wszyscy razem spowodowaliśmy ten uśmiech na twarzy,zamieniając go ze smutku…

Lesław Baran:

Na fotografiach widać rozdawanie gotowej żywności dla ludzi bezdomnych w obozie w Lahore,przez zespół naszych współpracowników Mother Care Orphan Center w Lahore w Pakistanie.

Obecnie można zauważyć,iż chrześcijańskie organizacje społeczne z Pakistanu,które otrzymywały dotychczas darowizny pieniężne z Niemiec,USA czy innych krajów świata z powodu skutków pandemii corona wirusa,zaniechały lub całkowicie zminimalizowały wysyłkę środków pieniężnych na pomoc żywieniową dla głodujących Chrześcijan w tym kraju ,co uniemożliwia niesienie takiej pomocy i prowadzenie przez nich tej działalności charytatywnej.

Wyjątek stanowi Polska misja pomocy dla głodujących chrześcijan w Pakistanie,i stąd stale otrzymujemy liczne prośby nie tylko od wielu ubogich chrześcijan z Pakistanu,ale w obecnym czasie właśnie od tych organizacji,które niosły również tam dotychczas swoją pomoc żywnościową…

Lesław Baran:
Dzięki darczyńcom z Polski na bieżąco zaopatrujemy w żywność ubogich Chrześcijan oraz dzieci-sieroty z Mother Care Orphan Center w Lahore w Pakistanie (z chrześcijańskiego sierocińca),jego pracowników,wdowy i innych ubogich Chrześcijan.

Każda paczka żywnościowa,którą przygotowujemy i przekazujemy dla ubogich Chrześcijan jest o wartości 64.00 zł i jest przekazywana dla jednej ubogiej rodziny chrześcijańskiej.
Zawiera ona takie produkty jak:

20 kg mąki pszennej
5 kg ryżu
3 litrowy olej
2 kg cukru
2 rodzaje soczewicy po 200 gramów
1 kg soli
250 gram papryki chili
1 kg makaronu
1 mydło

Z mąki codziennie pieką “rote” (chleb pakistański w formie placka),a papryka chili wraz z cukrem czy solą stanowi tam podstawową przyprawę,którą stosują do wszystkich potraw.

Prosimy o udostępnianie tej informacji, gdyż potrzeby związane z pomocą żywieniową dla Chrześcijan w Pakistanie są ogromne.
Dla przykładu:
Koszt zakupu tylko 40 sztuk paczek żywnościowych wynosi 2560.00 zł.

FUNDACJA-FILEO   KRS 0000705635
„Prześladowany Kościół-Pakistan”

Rachunek w dolarach amerykańskich (us dollars)

One thought on “Pakistan: Potrzebna pomoc żywnościowa dla głodujących chrześcijan oraz dzieci sierot w Lahore