Jest to relacja fotograficzna z uroczystego otwarcia Prostego Kościoła Domowego Jezusa Chrystusa w Lahore w Pakistanie oraz rozdanie jego uczestnikom paczek żywnościowych od Polskich darczyńców.

W imieniu ubogich Chrześcijan w Pakistanie serdecznie dziękujemy wszystkim Darczyńcom Fundacji "FILEO" za dotychczasową pomoc modlitewną oraz okazane wsparcie finansowe dla dzieci-sierot ludzi niewidomych,chorych i niepełnosprawnych jak również chrześcijańskich rodzin niewolników w fabrykach cegieł z Pakistanu.

Zarząd Fundacji”FILEO”

Estera Skworcz-Bednarska
Waldemar Skworcz-Bednarski

Lesław Baran: To my wszyscy razem spowodowaliśmy ten uśmiech na twarzy,zamieniając go ze smutku…

Lesław Baran:

Na fotografiach widać rozdawanie gotowej żywności dla ludzi bezdomnych w obozie w Lahore,przez zespół naszych współpracowników Mother Care Orphan Center w Lahore w Pakistanie.

Obecnie można zauważyć,iż chrześcijańskie organizacje społeczne z Pakistanu,które otrzymywały dotychczas darowizny pieniężne z Niemiec,USA czy innych krajów świata z powodu skutków pandemii corona wirusa,zaniechały lub całkowicie zminimalizowały wysyłkę środków pieniężnych na pomoc żywieniową dla głodujących Chrześcijan w tym kraju ,co uniemożliwia niesienie takiej pomocy i prowadzenie przez nich tej działalności charytatywnej.

Wyjątek stanowi Polska misja pomocy dla głodujących chrześcijan w Pakistanie,i stąd stale otrzymujemy liczne prośby nie tylko od wielu ubogich chrześcijan z Pakistanu,ale w obecnym czasie właśnie od tych organizacji,które niosły również tam dotychczas swoją pomoc żywnościową…

Serdecznie dziękujemy naszym czytelnikom za dotychczasową pomoc modlitewną oraz okazane wsparcie finansowe dla dzieci-sierot ludzi niewidomych,chorych i niepełnosprawnych jak również rodzin niewolników w fabrykach cegieł z Pakistanu.

Jednocześnie prosimy o udostępnianie tej informacji, gdyż potrzeby związane z pomocą żywieniową dla Chrześcijan w Pakistanie są ogromne, szczególnie w dobie kryzysu Covid-19.

Lesław Baran:

Nasza Polska misja pomocy dla ubogich Chrześcijan w Pakistanie,zakupiła i przygotowuje w tym tygodniu kolejną pomoc od darczyńców z Polski,Niemiec i fundacji “Fileo”.

Nasz zespół współpracowników z Pakistanu,którzy tworzą Prosty Kościół Domowy Jezusa Chrystusa w Lahore, przygotował paczki żywnościowe( co widać na fotografiach),które zostaną przekazane dla wdów,osób chorych i niepełnosprawnych oraz niewidomych zgodnie z naszym wspólnym planem niesienia pomocy dla głodujących Chrześcijan w Pakistanie.

Koordynatorem pomocy biednym Chrześcijanom w Pakistanie jest ewangelista Prostego Kościoła Domowego w Lahore w Pakistanie-Naqasha Javed.

Jeżeli pragniecie podzielić się z nimi darem swojego serca,to poniżej znajdziecie Formularze Darowizn płatności elektronicznych oraz w przypadku przelewu tradycyjnego numery rachunków bankowych,gdzie można wpłacać swoje darowizny na ten cel.

Podaję numer rach.do wpłat Polskiej waluty w złotówkach.
Santander Bank Polska S.A 2.Oddz.w Żorach
Nr 38 1090 2590 0000 0001 3489 0229 z dopiskiem “Pomoc dla Pakistanu”
Podaję numer rach.do wpłat w walucie zagranicznej:
Santander Bank Polska S.A 2. Oddz. w Żorach. BIC SWIFT:WBKPPLPP
IBAN: PL33109025900000000134890319  z dopiskiem”Pomoc dla Pakistanu”.

Więcej informacji TUTAJ

Jedna myśl na temat “Pakistan: Darczyńcy z Polski z otwartym sercem wspierają głodujących Chrześcijan w Lahore