Pakistan: właściciel cegielni bije i wykorzystuje Chrześcijan, aby zmusić ich do nawrócenia na islam!!!

06.09.2020 Pakistan

Według doniesień w mediach społecznościowych, chrześcijańska rodzina w pakistańskim dystrykcie Kasur doznała poważnych nadużyć za modlenie się we własnym domu i odmowę przejścia na islam.

Rubina, chrześcijańska matka trojga dzieci, poinformowała w mediach społecznościowych, że pracodawca wykorzystywał ją i jej męża za to, że modlili się w domu i odrzucali zaproszenia pracodawcy do przejścia na islam. Rubina i jej mąż pracują i mieszkają w cegielni w Khudian, położonej w dystrykcie Kasur w pakistańskiej prowincji Pendżab.

„ Muzułmański pracodawca i jego pracownicy zabronili nam chodzenia do kościoła, dlatego zaczęliśmy modlić się w naszym domu ” – powiedziała Rubina w filmie przesłanym na Facebooka. „ Jednak to uczyniło go bardziej agresywnym wobec nas.

„ Pracownicy pracodawcy znęcali się nad nami i chrześcijaństwem ” – kontynuowała Rubina. „ Właściciel zaprasza chrześcijan do pracy z atrakcyjnymi paczkami, ale potem bije je i wykorzystuje, aby zmusić ich do nawrócenia.

„ Pożyczyliśmy od niego 35 000 rupii, które musimy spłacać w ratach ” – powiedziała Rubina. „ Jednak twierdzi, że jesteśmy jego własnością chyba że się nawrócimy.

Praca niewolnicza i inne nadużycia są powszechne w piecach ceglarskich w całym Pakistanie. W wielu przypadkach robotnicy są traktowani jak własność właścicieli fabryk i narażeni na wiele form nadużyć.

źródło: International Christian Concern

Pakistan: potrzebna pomoc żywnościowa dla prześladowanych i głodujących chrześcijan

Wokół Lahore jest około 50 fabryk cegieł a w całym Pakistanie około 300. Tylko w jednej fabryce pracuje całymi rodzinami przy wyrobie cegieł średnio około 200 chrześcijańskich niewolników.

Chrześcijan dotyka niewola ekonomiczna.W Pakistanie opieka medyczna jest płatna.Chrześcijanie są bardzo biedni i prześladowani, traktowani przez Muzułmanów gorzej od zwierząt. Nie mają pracy i dlatego Muzułmańscy pracodawcy wynajmują chrześcijan do najgorszych i najcięższych prac. Tam chrześcijanin może najwyżej ulice zamiatać.Jak ktoś zachoruje z rodziny chrześcijan,którzy stanowią 2% ludności Pakistanu – to muzułmańscy właściciele fabryk pożyczają im pieniądze i podpisują z nimi umowę prawną,która mówi,że w razie braku spłaty zadłużenia w określonym terminie,pożyczkobiorca wraz z całą swoją rodziną musi odpracować ten dług.

Ta umowa jest tak skonstruowana,że nie będą oni w stanie spłacić tej pożyczki nawet ją odpracowując przez całe swoje życie i kolejne pokolenie – nawet ich dzieci.

To jest legalny proceder w Pakistanie.Jak chrześcijanin nie umie pisać a musi zawrzeć taką umowę,to odciska się na niej palec – jego kciuk.

Zdarza się, iż Muzułmańscy właściciele fabryk molestują dzieci chrześcijańskich niewolników. Nie wolno również Chrześcijanom napić się ze szklanki,bo za to grozi im śmierć,dlatego że uznawane jest to jako “obraza Islamu”, więc oni piją w kubkach jak je mają i jedzą rękami potrawy z ryżu jak mają co jeść…

Lesław Baran Każdy dzień życia chrześcijan w Pakistanie jest dniem walki o przetrwanie z powodu nie tylko ich wielkiego ubóstwa,braku żywności czy wody w wielu rejonach Pakistanu,ale też walką o życie będąc chrześcijanami z powodu ich wiary,żyjąc w kraju muzułmańskim,gdzie stanowią zaledwie 2% jego ludności.

Jak nie zabiją ich za ich wiarę to zrobi to głód,brak lekarstw i wody.Piją więc zanieczyszczoną wodę jak zwierzęta,która powoduje różne choroby układu pokarmowego w tym najczęściej dur brzuszny.

Nie mają lekarstw na jego leczenie,a opieka medyczna jest płatna .Tak więc pożyczają pieniądze na lekarstwa lub leczenie szpitalne od muzułmańskich właścicieli fabryk cegieł.Nie mogąc wywiązać się z zawartej pożyczki pieniężnej w terminie,stają się całą rodziną niewolnikami w fabrykach cegieł na całe swoje życie przez dwa lub trzy pokolenia,bo nie są w stanie spłacić tego długu według zawartej umowy prawnej z nimi,która jest tak skonstruowana,żeby nie mogli oni tego nigdy uczynić…

Serdecznie dziękujemy wszystkim darczyńcom Fundacji”FILEO” za dotychczasową pomoc modlitewną oraz okazane wsparcie finansowe dla dzieci-sierot ludzi niewidomych,chorych i niepełnosprawnych jak również rodzin niewolników w fabrykach cegieł z Pakistanu.

Numer konta
Fundacja”FILEO” KRS 0000705635
„Prześladowany Kościół-Pakistan”

BIC (SWIFT): BPKOPLPW