„Stajemy w obronie naszego kraju i prosimy Boga o przebaczenie. Chcemy wrócić do Słowa Bożego ”– mówią organizatorzy wydarzenia.

Około 1000 chrześcijan z całej Szwajcarii zebrało się 1 sierpnia na świeżym powietrzu w Brugg (Aargau), aby modlić się za swój kraj. Temat tego Narodowego Dnia Modlitwy 2020 został „ zbudowany na skale ” .

„Stajemy w obronie naszego kraju i prosimy Boga o przebaczenie . To będzie tematem tegorocznego dnia modlitwy. Chodzi o to, że jesteśmy zbudowani na skale, Słowie Bożym ”, powiedział Hans-Peter Lang, szef Modlitwy za Szwajcarię w wiadomości wideo przed wydarzeniem.

Temat towarzyszył modlitwom w ciągu dnia i ukształtował czas kultu, modlitwy i pokuty.

„Nie chcemy opierać się na doczesnym bezpieczeństwie, programach czy czymkolwiek, co zadziałało. Chcemy wrócić do Słowa Bożego , nasze życie powinno być budowane na kamieniach, a nie na piasku ”- powiedziała szwajcarskiej stronie internetowej Livenet Elisabeth Abt, przedstawicielka Prayer for Switzerland .

źródło: evangelicalfocus.com