Mary Mohammadi: 3 miesiące więzienia oraz 10 batów za udział w proteście o prawa człowieka i za jej działalność chrześcijańską.

Musimy żarliwie modlić się za Mary Mohammadi, 21-letnią chrześcijankę z Iranu.  Jest odważna w Chrystusie i powiedziała: „Odmawiam milczenia w Iranie”.  Zapłaciła wysoką cenę.

Znajomy przekazał nam następujące informacje:

W 2020 r. W związku z kryzysem w Covid sędzia nałożył na Mary karę 3 miesięcy i 1 dnia więzienia oraz 10 batów za udział w proteście o prawa człowieka i za jej działalność chrześcijańską.

Mary miała rozpocząć swój wyrok w zeszłym tygodniu 21 kwietnia 2021 roku. Próbujemy sprawdzić, czy tak się stało, ale chcieliśmy się modlić, aby tak się nie stało.

Wcześniej cierpiała w strasznych ośrodkach zatrzymań, w tym w więzieniu Qarchak, gdzie była bita przez strażników, którzy pozostawiali na niej siniaki przez kilka tygodni. Stosowali psychiczne znęcanie się, próbując zmusić ją do wyrzeczenia się wiary i powrotu do islamu.

Mary czuje, że jej obowiązkiem jest reprezentowanie wspólnoty chrześcijańskiej w Iranie, nawet jeśli oznacza to, że będzie musiała znosić więcej cierpień.

Ojcze Niebieski, udziel jej Twojej siły, aby w Twoim imieniu znosiła intensywne cierpienia. Modlimy się, aby nie musiała odbywać kary w Więzieniu Qarchak. Ale jeśli ona tam jest, otocz ją swoimi anielskimi wojownikami i wyprowadź ją z ognia, tak jak to zrobiłeś dla przyjaciół Daniela. Ona jest twoim wiernym sługą.

źródło: facebook.com/8thirty8

Numer konta

FILEO-FUNDACJA NIOSĄCA POMOC OFIAROM PRZEMOCY KRS 0000705635
„Prześladowany Kościół”