Dwie chrześcijańskie rodziny zostały niedawno wygnane ze swojej laotańskiej wioski po tym, jak wyraziły wiarę w Chrystusa.

Kiedy rodzina Mua została chrześcijanami, przywódcy wsi napisali oficjalną skargę do władz okręgowych, mówiąc: „[Nasza] wioska nie chce współpracować ani obcować z wyznawcami Jezusa. …

Nie podoba nam się, że Chrześcijanie przychodzą, aby mówić innym o tym Jezusie. To jest denerwujące.”

Po tym, jak rodzina Mua poprowadziła do Chrystusa sześć osób z innej rodziny, przywódcy wioski nakazali im wszystkim opuścić wioskę do końca kwietnia 2020 r.

Gdy kontakt z „VOM” dowiedział się, że 10 wierzących obozowało przy głównej drodze prowadzącej do wioski, zapewnili im tymczasowe mieszkanie i teraz pomagają im znaleźć trwałe rozwiązanie.

Ojcze, dziękuję Ci za wiarę w życie rodziny Mua, która zmusza ich do zjednoczenia się z Tobą w obliczu poważnych prześladowań. Wiedzą, że Twoje sposoby są właściwe, prawidłowe i prawdziwe i będą z Tobą stać bez względu na cenę osobistą, którą płacą. Uznają Cię za wiernego, a Ty będziesz ich opiekunem i opiekunem. W Jezusie, Amen.

Bruce B – USA

źródło: icommittopray.com