Opowiada o Jezusie na pierwszej linii duchowego frontu.

Jako buntowniczka ukrywa się obecnie po tym, jak dowiedziała się, że szukają ją członkowie Rewolucyjnych Sił Zbrojnych Kolumbii (FARC).

Sara Gomez dołączyła do FARC jako nastolatka, ale później opuściła siły zbrojne i została chrześcijanką.

Przez ostatnią dekadę z pasją dzieliła się ewangelią, gdziekolwiek się pojawiając. Z powodu swojego czynnego świadectwa została kilkakrotnie przesiedlona.

Ostatnio, podczas blokady z powodu Covida-19, członkowie FARC skorzystali z lekkiej obecności wojskowej, aby zaatakować swoich byłych towarzyszy, którzy zostali chrześcijanami.

Kiedy Sara dowiedziała się, że członkowie FARC chodzą od domu do domu w jej mieście, zabijając tych, którzy opuścili grupę, szybko uciekła z okolicy.

Ona i jej rodzina śpią w kościele, dopóki nie będzie można bezpiecznie wrócić. Powiedziała pracownikowi VOM, że jest wdzięczna, ponieważ „nie była głodna ani nie miała schronienia”.

Wielu Chrześcijan w Kolumbii podejmuje wielkie ryzyko, aby dzielić się ewangelią z tymi, którzy mieszkają w najbardziej niebezpiecznych miejscach dla Chrześcijan na ziemi. Przynoszenie ewangelii na te wrogie obszary często powoduje prześladowania ze strony uzbrojonych partyzantów i sił paramilitarnych. Po tym, jak wyborcy odrzucili porozumienie pokojowe z marksistowskimi zbrojnymi siłami rewolucyjnymi Kolumbii (FARC) w 2016 r., Rząd zatwierdził porozumienie z powstańcami bez publicznej zgody w 2017 r. Z powodu porozumienia różne grupy paramilitarne na obszarach wiejskich na północy i zachodzie kraju stały się bardziej aktywne i gwałtowne.

źródło: Głos Męczenników –  icommittopray.com

Proszę, módlcie się za Sarę i jej rodzinę.

Chrześcijańska Misja Ewangeliczna”FILEO”

br. Waldemar Skworcz-Bednarski