Izrael zarządza zamknięcie chrześcijańskiego kanału telewizyjnego

07.07.2020 Izrael (International Christian Concern)

W dniu 28 czerwca , izraelskie regulacje nadawcze  ogłosiły, że ewangeliczna chrześcijańska firma medialna, brytyjski GOD TV ma zostać zdjęty z anteny.

Cable Satellite Broadcasting Council zastanawiał się nad tym od maja, mówiąc, że firma ukryła program misyjny za swoim kanałem w języku hebrajskim.Po ogłoszeniu wydanym przez organ nadzoru, dostawca satelity Shelanu’s całkowicie zrezygnował z kanału.

Media podzieliły się oświadczeniem Ashera Bitona, przewodniczącego Rady ds. Telewizji Kablowej i Satelitarnej, który powiedział:  „Nasze badanie pokazuje, że jest to kanał, który stara się docierać do Żydów z Ewangelią Jezusa, w przeciwieństwie do sposobu, w jaki ten kanał był prezentowany w pierwszej kolejności zgodnie z przeznaczeniem dla ludności chrześcijańskiej ”.

Ron Cantor, rzecznik izraelski Shelanu’s, oświadczył, że kanał zamierza pozwać Biton, jeśli nie zostaną publicznie przeproszeni.

Shelanu’s twierdzi, że wyraźnie wyraził swoje zamiary przy ubieganiu się o koncesję i nigdy nie próbował ukryć swojego celu nadawania szerszej społeczności izraelskiej, nie tylko chrześcijanom.

W celu uzyskania wywiadów prosimy o kontakt z Olivia Miller, koordynator ds. Komunikacji: press@persecution.org.