Islam: Religia pokoju, tolerancji i miłości!?

ISIS brutalnie atakuje chrześcijan.

Bojownicy ISIS rozstrzelali i ukamienowali wielu chrześcijańskich mężczyzn –  podczas napadów, porwali kobiety i młode dziewczęta i zmusili je do niewolnictwa seksualnego.

ISIS oferowało trzy opcje tym, którzy przeżyli lub zostali oszczędzeni:

Przejść na Islam, wygnanie lub pozostać i zapłacić podatek na życie.

Uwaga! Film tylko dla osób dorosłych!

Źródła Prześladowań

MARKSIZM

W krajach komunistycznych, takich jak Kuba, Chiny, Wietnam, Laos i Korea Północna, chrześcijanie są celem, ponieważ pokładają wiarę w Panu, a nie w reżimy marksistowskie.

ISLAM

Fundamentalistyczny islam jest bardzo nietolerancyjny wobec innych wyznań, a w radykalnych krajach muzułmańskich, takich jak Egipt, Pakistan, Arabia Saudyjska, Iran, Irak i Indonezja, chrześcijanie bardzo cierpią – od dyskryminacji zawodowej po porwania, gwałty i przymusowe nawrócenie chrześcijańskich kobiet na islam. Prześladowania są najbardziej gwałtowne w tych krajach i często obejmują uwięzienie i morderstwo chrześcijan.

KULTURALNY

Prześladowania chrześcijan występują również w wyniku dyskryminacji społecznej i kulturowej. Ogólnie rzecz biorąc, ludzie boją się i nie tolerują tego, co jest inne. W miejscach takich jak Indie chrześcijanie są dyskryminowani, odmawia się im zatrudnienia, fizycznie atakowani, a czasem nawet mordowani.

Rodzaje Prześladowań

PRZEŚLADOWANIA BEZPOŚREDNIE

ARESZTOWANIE W WIĘZIENIU / TORTURACH

MĘCZEŃSTWO ZABÓJSTWA