#FreeNadarkhani

Wolność dla pastora Nadarkhani

Próbujemy uwolnić pastora Youcefa Nadarkhaniego z więzienia i potrzebujemy twojej pomocy!

Pastor Nadarkhani jest pastorem 400-osobowego kościoła domowego w Iranie. Rząd irański oddzielił go od rodziny i wielokrotnie uwięził w ciągu ostatniej dekady. Obecnie jest więziony w więzieniu Evin, odbywając 10 lat więzienia, które rozpoczęło się dwa lata temu. Ci, którzy są uwięzieni za wiarę, regularnie spotykają się z torturami w więzieniu Evin.

W desperacji pastor Nadarkhani rozpoczął zeszłej jesieni 21-dniowy strajk głodowy, aby zaprotestować przeciwko złemu traktowaniu . Jego 15-letni syn Youeil został wykluczony ze szkoły, a jego 17-letni syn Daniel został ponownie przyjęty do szkoły jako gość. Obu odmówiono wydania zaświadczeń potwierdzających ukończenie ostatnich dwóch lat akademickich, ponieważ odmówili oni wzięcia udziału w zajęciach islamskich.

Z pandemią COVID-19 przetaczającą się przez irański system więzienny:
Sądownictwo Iranu “zamroziło” 85 000 więźniów odbywających mniej niż pięcioletnie wyroki, w których wynik testu na koronawirusa był ujemny, próbując kontrolować rozprzestrzenianie się choroby. Więźniowie skazani na więcej niż pięcioletni wyrok, w tym pastor Nadarkhani, zostali wykluczeni z tymczasowego zwolnienia i pozostawieni na ryzyko tej choroby bez dostępu do odpowiedniej opieki medycznej.
Gdy Pastor Nadarkhani i jego rodzina poruszają się w tych trudnych czasach, my prosimy o dołączenie do nas i okazanie im wsparcia.
Podpisując tę petycję, masz szansę pokazać rządom amerykańskim i irańskim, że rodzina Nadarkhani ma znaczenie, że zostali zapamiętani i że zasługują na podstawowe prawa człowieka i pokój po tak długim okresie bólu.

Podpisz dziś naszą petycję, aby wezwać irański rząd do uwolnienia pastora Nadarkhaniego.

przeczytaj petycję

Tu możesz podpisać petycję: Link

W celu uzyskania wywiadów prosimy o kontakt z Olivia Miller, koordynator ds. Komunikacji: press@persecution.org

2 myśli na temat “Iran: Próbujemy uwolnić pastora Youcefa Nadarkhaniego z więzienia Evin i potrzebujemy twojej pomocy!