Iran: Chrześcijaństwo szybko rośnie w ucisku!

Pomimo islamskiego rządu, który systematycznie nęka i więzi Chrześcijan nawracających się z indoktrynującego młodość Islamu, Chrześcijaństwo rośnie w niespotykanym tempie w Iranie.

Islamscy duchowni ostrzegają przed rozprzestrzenianiem się chrześcijaństwa, kościoły domowe są rutynowo atakowane przez władze, a nawrócenie na chrześcijaństwo jest w rzeczywistości postrzegane jako działanie przeciwko bezpieczeństwu narodowemu w niektórych częściach kraju.

Ale żadne z tych zagrożeń nie powstrzymuje szybkiego wzrostu ludzi nawracających się na wyznawców Chrystusa.

Mohabat News informuje, że ten wysoki wskaźnik konwersji ma miejsce pomimo rygorystycznej islamskiej indoktrynacji młodzieży w jej rodzinach i edukacji.

Islamski rząd Iranu przekazuje duże kwoty na wsparcie organizacji islamskich, które promują islam wśród młodzieży w obrębie i poza granicami Iranu.

Jednak irańska młodzież staje się coraz bardziej oddalona od islamu, co staje się poważnym problemem dla rządu irańskiego.

W zeszłym roku, po tym, jak ajatollah Makarem Szirazi wyraził zaniepokojenie popularnością chrześcijaństwa na przedmieściach Maszhadu, religijni i polityczni urzędnicy miasta natychmiast wysłali na przedmieścia dużą liczbę islamskich nauczycieli i kaznodziejów, aby odwrócić młodzież od chrześcijaństwa.

Fala aresztowań i nękania chrześcijańskich nawróconych nastąpiła wkrótce potem, a wielu spotkało się z długimi wyrokami więzienia i ciężkimi kaucjami za ich tymczasowe zwolnienie.

źródło: CBN.NEWS

Chrześcijańska Misja Ewangeliczna”FILEO”