Facebook blokuje treści promujące terapię konwersyjną, co ze świadectwami nawróconych gejów?

Facebook niedawno ogłosił, że zablokuje wszelkie treści promujące terapię konwersyjną.

„Terapia konwersyjna” jest ogólnie uważana za każde podejście do terapii, które ma na celu zmianę orientacji seksualnej osoby z homoseksualnej na heteroseksualną za pomocą terapii i modlitwy.

Kilka stanów zakazało tej szczególnej praktyki „terapii konwersyjnej”. Chociaż termin ten nabrał negatywnej konotacji, ma bardzo niewiele wspólnego z faktycznymi świadectwami byłych gejów, którzy znaleźli wolność w Chrystusie, ale czasami zdarza się, że łączy się je ze sobą.

W oświadczeniu dla CBN News Facebook powiedział, że rozszerzy swoje obecne zasady dotyczące mowy nienawiści na całym świecie o posty reklamujące lub promujące tę praktykę.

„Nie zezwalamy na ataki na osoby ze względu na orientację seksualną lub tożsamość płciową i aktualizujemy nasze zasady, aby zakazać promowania usług terapii konwersyjnej. Zawsze weryfikujemy nasze zasady i będziemy nadal konsultować się z ekspertami i osobami o osobistych doświadczeniach nasze podejście ”– powiedział rzecznik firmy Facebook.

Ten ruch następuje w czasie, gdy „ruch anulowania kultury” nadal rozprzestrzenia się w całym kraju. Wielu konserwatystów uważa, że ​​polityka Facebooka jest skierowana przeciwko wolności słowa konserwatystów społecznych i chrześcijan wierzących w Biblię.

Anne Paulk, była lesbijka, która obecnie kieruje służbą w Kolorado o nazwie Przywrócona nadzieja, mówi, że Facebook specjalnie zajął się jej grupą.

„Restored Hope Network narodziła się, aby ogłosić, że Jezus ma moc zmieniającą życie dla wszystkich, którzy Go szukają” – czytamy w cytacie na stronie internetowej ministerstwa.

„To ludzie szukają naszej pomocy, a my z przyjemnością jej udzielamy” – powiedział Paulk w wywiadzie dla News One Now. „Ponieważ osobiście doświadczyłem tego w swoim życiu”.

Wiele osób, które porzuciło styl życia LGBTQ, świadczy o wolności, którą odnaleźli dzięki Chrystusowi.

Na początku tego roku kilku byłych homoseksualistów i transseksualistów zebrało się poza Kongresem Stanów Zjednoczonych, aby powiedzieć, że tożsamość seksualną można zmienić, a ich zmienione życie jest tego dowodem.

Oto fragmenty ich niezwykłych świadectw zmian.

April Lockhart z Albuquerque w Nowym Meksyku pisze: „Jestem byłą lesbijką. Jestem bardzo pasjonatką tego tematu, ponieważ naprawdę pokochałam to życie. Nie będę mówić o tym, jak i dlaczego weszłam w ten styl życia. i byłam pewna tego, kim jestem i szukałam tego. Byłam mistrzynią LGBT i naprawdę lubiłam po prostu tam być i promować to. “

„W pełni wierzyłam w to kłamstwo, które utrwala się, że ludzie się nie zmieniają, nie mogą się zmienić, a jeśli spróbujesz ich zmienić, jest to szkodliwe dla ich zdrowia. I chcę tylko powiedzieć, że to kłamstwo”.

Te chwile. Jestem szczęśliwą kobietą. Nie cierpię na depresję. Nie cierpię z powodu niepokoju. Nie piję się w otępieniu, jak kiedyś musiałam. “

Luis Ruiz z Orlando na Florydzie powiedział: „Przez długi czas byłem bardzo zepsuty i zraniony. Dowiedziałem się, że jestem nosicielem wirusa HIV, ponieważ byłem rozwiązły. Moje pokolenie powiedziałoby„ ho ”. Kiedy szukałem mężczyzn, dużo sypiałem, nie zdawałem sobie sprawy, że jest mężczyzna, który mnie szuka. A ma na imię Jezus. Udało mi się znaleźć kościół, w którym mnie kochali. I nauczyli mnie, że moja tożsamość nie jest moim zachowaniem. Moja tożsamość nie była tym, za kogo myślałem. Ale to było dziecko Boże. Stoję więc tutaj, aby powiedzieć, że byłem homoseksualistą, byłym „ho”. A teraz jestem dzieckiem Bożym.

Tymczasem na początku tego roku Instagram zakazał reklam terapii konwersyjnej LGBT.

źródło: cbn.news