Ekshibicjonizm w duńskiej telewizji dla dzieci

Deprawacyjna seksedukacja dla najmłodszych już nie wystarcza. Teraz Duńczycy postanowili seksualizować swoje dzieci w kolejny sposób. W stacji telewizyjnej dla dzieci w wieku 7-12 lat DR Ultra wyświetlają program o nazwie „Ultra zrzuca ubrania” (Ultra smider tojet), w którym dorośli rozbierają się do naga przed dziećmi, a te zadają im pytania….

Pytania dotyczą m.in. intymnych części ciała, owłosienia i tatuaży: „W jakim wieku zapuściłeś włosy w dolnej części ciała? Czy jesteś zadowolony ze swoich intymnych części?” – to niektóre z nich.

Audycja ma oficjalnie na celu promowanie „pozytywnego nastawienia dzieci do ludzkiego ciała i nagości”.

To nie ma nic wspólnego z seksem, chodzi o postrzeganie ciała jako naturalnego, tak jak robią to dzieci” – twierdzi gospodarz i twórca „Ultry” Jannick Schow.

Program ma w Danii dużą popularność, został nawet uznany najlepszym programem telewizyjnym dla dzieci w 2019 roku na duńskim festiwalu telewizyjnym (!). Teraz zamierzają go produkować inne „postępowe kraje”, m.in. Holandia i Norwegia.

Przykładowe programy można obejrzeć na stronie duńskiej telewizji (WIDEO 18+).

Źródło: https://nypost.com/2020/09/….buttons

Klęska głodu zagraża mieszkańcom Sudanu Południowego.

Prawie 2 miliony osób ze strachu opuściło swoje domy, szukając schronienia w buszu lub poza granicami kraju.

Długotrwały konflikt i kryzys gospodarczy spowodował gigantyczny wzrost cen żywności. Większości mieszkańców po prostu na nie nie stać,  brakuje wszystkiego, wody, żywności, leków. W dwóch regionach ogłoszony został stan klęski głodowej. Szczególnie narażone są dzieci, według szefa biura UNICEF, ponad 250 tys. dzieci w całym kraju jest poważnie niedożywionych – kilkuletnie dzieci ważą tyle, co niemowlęta. Tu pomoc musi być udzielona natychmiastowo, inaczej dzieciom grozi śmierć.

– Przedłużanie obostrzeń może niestety przynieść ze sobą ponowne zaognienie konfliktu. Partie polityczne wciąż są mocno skłócone i trudno im znaleźć wspólną płaszczyznę spotkania –  mówi bp Kussala.

Dramatu wojny i pandemii mieszkańcy tego kraju nie są w stanie sami się podnieść, potrzebują konkretnej pomocy świata. Stąd jego przejmujący apel: „Wiem, że Europa i kraje Zachodu zajęte są obecnie leczeniem własnych ran wywołanych pandemią. Proszę jednak, by zauważono także nasze potrzeby. Bez wsparcia materialnego Sudańczycy nie przetrwają. Błagam, nie zostawiajcie nas samych!”.

Prawie półtora miliona dzieci w czterech afrykańskich krajach jest zagrożonych głodem. Ogłosiły to wyspecjalizowane organizacje Narodów Zjednoczonych ONZ, w tym agencja spraw dzieci, UNICEF. Te cztery kraje to Somalia, Jemen, Sudan Południowy i północne rejony Nigerii.

Justin Forsyth z UNICEF mówi BBC, że że wiele dzieci w tych państwach jest zmuszonych jeść liście i korzenie, choć na świecie wystarczyłoby żywności, by je wykarmić.

Klęska głodu zagraża mieszkańcom Sudanu Południowego, gdzie w lutym tego roku ogłoszono ją – po raz pierwszy od 6 lat – w dwóch okręgach stanu Unity.
Głównym problemem w Unity – mówi Jackson Mungoni z misji PAH w Sudanie Południowym – jest to, że od długiego czasu toczą się tam walki. Ludzie, uciekając przed walkami, zostają bez niczego – tracą miejsce zamieszkania, uprawy, wszelkie środki do życia. Często kilkadziesiąt osób dzieli jeden garnek. Jeśli nie uda się złowić ryb – a mało kto ma wędkę – do garnka trafiają liście drzew i lilie czy hiacynt wodny.

Polska Akcja Humanitarna, która od 10 lat prowadzi w Sudanie Południowym stałą misję, rozpoczyna działania w stanie Unity. We współpracy z innymi organizacjami w kompleksowy sposób odpowiada na najpilniejsze potrzeby mieszkańców stanu, zapewniając potrzebującym dostęp do czystej wody, jedzenia i schronienia. Działania PAH skupiają się na stworzeniu mieszkańcom Unity warunków do samodzielnej egzystencji – stąd m.in. dystrybucja nasion i narzędzi do uprawy roli oraz połowu ryb.

źródło: pah.org.pl, UNICEF ,misyjne.pl

Article in English

FUNDACJA-FILEO   KRS 0000705635
„Prześladowany Kościół-Sudan”