Dlaczego media głównego nurtu celowo ignorują masowe zabójstwa chrześcijan na całym świecie?

Zachodnie media cenzurują masowe morderstwa chrześcijan, ponieważ ci, którzy kontrolują media głównego nurtu, uważają chrześcijan za przeszkodę dla „postępu”. W rezultacie większość Amerykanów nie wie, że w zeszłym roku zabito 4136 chrześcijan z powodów związanych z wiarą. W Nigerii ponad 120 chrześcijan zostało zastrzelonych lub zamordowanych maczetami w ciągu ostatnich trzech tygodni, ale Breitbart był jedynym dużym medium medialnym, które donosiło o tym. Na całym świecie ma miejsce o wiele bardziej przerażające morderstwa chrześcijan, których uśrednienie wynosi 11 osób dziennie. -GEG [/ su_note]

Autor: Michael Snyder za pośrednictwem bloga The End of The American Dream,

W ubiegłym tygodniu, kiedy szalony wariat zastrzelił dziesiątki muzułmanów w dwóch meczetach w Nowej Zelandii, nagle stał się on największą wiadomością na świecie, i słusznie.

Było  to ważne wydarzenie informacyjne , które wymagało zgłoszenia. Ale czy masowe zabójstwa chrześcijan nie powinny być przekazywane w ten sam sposób w mediach? Niestety wszyscy wiemy, że tak się nie dzieje. Ilekroć dochodzi do masowego zabijania chrześcijan, są one zwykle całkowicie ignorowane przez media głównego nurtu w Stanach Zjednoczonych i nie potrzeba geniuszu, aby zrozumieć, dlaczego tak się dzieje.  Ci, którzy kontrolują media głównego nurtu, uważają chrześcijan za jedną z głównych przeszkód dla „postępu” w tym kraju, a zatem każda historia, która wystawiłaby chrześcijan na pozytywne lub sympatyczne światło, po prostu nie pasuje do żadnej z opowiadanych przez nich narracji.

Liczba ta rozkłada się średnio na  11 dziennie .

W Nigerii ponad 120 chrześcijan zostało zastrzelonych lub zabitych maczetami w ciągu ostatnich trzech tygodni, ale  Breitbart  był jedynym dużym medialnym medium, które donosiło o tym…

Jak  donosi sam serwis Breitbart News w  głównych serwisach informacyjnych, dżihadyści Fulani w ciągu ostatnich trzech tygodni w centralnej Nigerii zebrali  śmierć ponad 120 chrześcijan, zabijając maczetami i strzelając do mężczyzn, kobiet i dzieci, paląc ponad 140 domów, niszcząc własność.

New York Times nie umieścił tej historii na pierwszej stronie; w rzeczywistości wcale tego nie obejmowali . Najwyraźniej, oceniając „wszystkie wiadomości, które nadają się do wydrukowania”, masakra afrykańskich chrześcijan nie dorównała. To samo można powiedzieć o Washington Post, Chicago Tribune, Detroit Free Press, LA Times  i każdej innej ważnej gazecie w Stanach Zjednoczonych .

I oczywiście Breitbart nie jest dokładnie „głównym nurtem” mediów.

Dlaczego więc nikt inny nie donosi o tym?

I to nie pierwszy raz, kiedy to się stało. W czerwcu ubiegłego roku dwanaście całych chrześcijańskich wiosek w środkowej Nigerii  zostało całkowicie zniszczonych …

W ciągu zaledwie kilku dni  zlikwidowano kilkanaście wiosek na płaskowyżu w Nigerii.  Dotknięte społeczności otaczają miasto Jos – znane jako epicentrum chrześcijaństwa w środkowym pasie północnej Nigerii.

Aż 200 chrześcijan zostało zabitych, jednak  niektórzy mieszkańcy obawiają się, że liczba ofiar śmiertelnych może być jeszcze wyższa, ponieważ więcej ciał jest jeszcze do odzyskania,  podczas gdy inni zostali spaleni. W niedzielę 75 ofiar pochowano w masowym grobie.

Założę się, że większość z was nie słyszała o tym do tej pory.

Po drugiej stronie świata 20 niewinnych ludzi zostało zamordowanych, gdy muzułmańscy radykałowie zbombardowali rzymskokatolicką katedrę  w styczniu …

27 stycznia muzułmańscy ekstremiści  zbombardowali rzymskokatolicką katedrę  na filipińskiej wyspie Jolo, zabijając około 20 osób i raniąc dziesiątki innych.

Po raz kolejny jest to kolejne masowe zabójstwo, które zostało prawie całkowicie zignorowane przez media głównego nurtu.

Czy uprzedzenia antychrześcijańskie wśród głównych mediów są tak silne, że nie mogą nawet zmusić się do przekazania nam podstawowych faktów?

Ludzie zasługują na to, aby wiedzieć, co się dzieje. Prześladowania chrześcijańskie narastają w prawie każdym kraju na świecie, a ten ogromny trwający kryzys powinien stale znajdować się na naszych pierwszych stronach.

Zamiast tego nigdy nie słyszymy żadnej z tych historii, chyba że szukamy  alternatywnych źródeł informacji .

W Chinach prześladowania chrześcijan osiągnęły przerażające crescendo. Ostatnio urzędnicy chodzą od domu do domu i zastępują zdjęcia Jezusa Chrystusa  „zdjęciami dyktatora Mao Zedonga i / lub obecnego autorytarnego prezydenta Chin, Xi Jinpinga” …

Chińska Partia Komunistyczna (KPCh) nadal nęka i prześladuje chrześcijan, aw ostatnich miesiącach usunęła zdjęcia Jezusa Chrystusa z domów i zastąpiła je obrazami dyktatora Mao Zedonga i / lub obecnego autorytarnego prezydenta Chin, Xi Jinpinga.

Ponadto urzędnicy komunistyczni usunęli chrześcijańskie symbole i zwroty z zewnątrz domów i zastąpili je zwrotami wychwalającymi socjalistyczny materializm.

Ale na tym się nie kończą. Biblia jest spalana, a wszystkie kościoły, które nie „współpracują” z chińskimi urzędnikami, są zamykane lub niszczone.   Wcześniej w 2019 r. Jeden z największych megach kościołów w całym kraju  dosłownie został rozbity na kawałki z dynamitem …

Władze chińskie wysadzili znany chrześcijański mega-Kościoła  na początku tego roku , zapalenia długotrwałe napięcia między grupami religijnymi i partii komunistycznej.

Świadkowie i działacze zagraniczni twierdzili, że paramilitarna Ludowa Zbrojna Policja użyła dynamitu i koparek, aby zniszczyć Kościół Złotej Świecznika, który ma zbór ponad 50 000, w mieście Linfen w prowincji Shanxi

Mówimy o złu, które jest na poziomie trudnym do zrozumienia.

Dlaczego więc media głównego nurtu nie mówią o tym?

Podobne rzeczy dzieją się także po drugiej stronie świata. W Erytrei chrześcijanie są uwięzieni w  „małych kontenerach w upalnym upale” …

Od 1993 r. Prezydent Afwerki nadzorował brutalny reżim autorytarny, który opiera się na masowych naruszeniach praw człowieka. W okresie sprawozdawczym World Watch List 2019 rządowe siły bezpieczeństwa przeprowadziły wiele nalotów od domu do domu i uwięziły setki chrześcijan w nieludzkich warunkach, w tym małe pojemniki transportowe w upalnym upale.

A w Korei Północnej chrześcijanie  „są zawieszeni na krzyżu nad ogniem, zmiażdżeni pod walcem, wypędzeni z mostów i zdeptani pod stopami” …

Według pomocy charytatywnej  Pomoc Kościołowi w Potrzebie od 1953 r. W Korei Północnej zaginęło co najmniej 200 000 chrześcijan – wielu z nich zostało ostatecznie straconych. Jeśli chodzi o szczególne traktowanie osób prześladowanych, raport komisji śledczej ONZ z 2014 r. Odkrył, że reżim północnokoreański jest winny „zbrodni przeciwko ludzkości”.

Według Christian Solidarity Worldwide brutalne incydenty przeciwko chrześcijanom obejmują „zawieszenie się na krzyżu nad ogniem, zgniecenie pod walcem parowym, zrzucenie mostów i podeptanie stóp”.

Gdybyście zastąpili „chrześcijan” inną uprzywilejowaną grupą w jednym z przykładów, które właśnie przedstawiłem, natychmiast otrzymalibyście wiadomości z pierwszej strony na całej planecie.

Media głównego nurtu zdecydowanie nie są „niezależne” i nie troszczą się o ciebie.

Mają swój własny program, a wszystko, co nie pasuje do tego programu, nie staje się częścią „wiadomości”.

Do tej pory w 2019 r. Doszło do  453 islamskich ataków terrorystycznych,  w których  zamordowano 1956 osób . Ale nigdy nie usłyszysz tych liczb z głównych mediów.

Zamiast tego, gdy media głównego nurtu mówią o wierzących w Biblię chrześcijanach, prawie zawsze jest to historia ataku. Jak   trafnie zauważył ostatni artykuł Breitbart , „antychrześcijańskie nastawienie” stało się „ostatnim możliwym do zaakceptowania uprzedzeniem”…

Ile kilometrów można uzyskać dzięki muzułmanom mordującym chrześcijan, gdy chrześcijanie w Ameryce są często postrzegani jako przeszkoda w „postępie” pożądanym przez liberałów? Lewica postrzega chrześcijan w Stanach Zjednoczonych jako część problemu i stara się podważać ich wiarygodność i wpływy na każdym kroku,  zamiast ośmielać ich.

Antychrześcijańskie uprzedzenie zostało słusznie nazwane „ostatnim możliwym do zaakceptowania uprzedzeniem”, którego nieliczni potępiają .

Czas na dobre wyłączyć wiadomości z głównego nurtu.

Dawno temu przestali zgłaszać „wiadomości”, a teraz chodzi o promowanie jednej lewicowej narracji po drugiej.

Dziś zaufanie do mediów  jest na niskim poziomie i łatwo jest zrozumieć, dlaczego tak wielu Amerykanów jest absolutnie chory i zmęczony okłamywaniem dużych firm medialnych.

źródło: e-fileo.pl

Klęska głodu nadal zagraża mieszkańcom Sudanu Południowego

Prawie 2 miliony osób ze strachu opuściło swoje domy, szukając schronienia w buszu lub poza granicami kraju.

Długotrwały konflikt i kryzys gospodarczy spowodował gigantyczny wzrost cen żywności. Większości mieszkańców po prostu na nie nie stać,  brakuje wszystkiego, wody, żywności, leków. W dwóch regionach ogłoszony został stan klęski głodowej. Szczególnie narażone są dzieci, według szefa biura UNICEF, ponad 250 tys. dzieci w całym kraju jest poważnie niedożywionych – kilkuletnie dzieci ważą tyle, co niemowlęta. Tu pomoc musi być udzielona natychmiastowo, inaczej dzieciom grozi śmierć.

– Przedłużanie obostrzeń może niestety przynieść ze sobą ponowne zaognienie konfliktu. Partie polityczne wciąż są mocno skłócone i trudno im znaleźć wspólną płaszczyznę spotkania –  mówi bp Kussala.

Dramatu wojny i pandemii mieszkańcy tego kraju nie są w stanie sami się podnieść, potrzebują konkretnej pomocy świata. Stąd jego przejmujący apel: „Wiem, że Europa i kraje Zachodu zajęte są obecnie leczeniem własnych ran wywołanych pandemią. Proszę jednak, by zauważono także nasze potrzeby. Bez wsparcia materialnego Sudańczycy nie przetrwają. Błagam, nie zostawiajcie nas samych!”.

Prawie półtora miliona dzieci w czterech afrykańskich krajach jest zagrożonych głodem. Ogłosiły to wyspecjalizowane organizacje Narodów Zjednoczonych ONZ, w tym agencja spraw dzieci, UNICEF. Te cztery kraje to Somalia, Jemen, Sudan Południowy i północne rejony Nigerii.

Justin Forsyth z UNICEF mówi BBC, że że wiele dzieci w tych państwach jest zmuszonych jeść liście i korzenie, choć na świecie wystarczyłoby żywności, by je wykarmić.

Klęska głodu zagraża mieszkańcom Sudanu Południowego, gdzie w lutym tego roku ogłoszono ją – po raz pierwszy od 6 lat – w dwóch okręgach stanu Unity.
Głównym problemem w Unity – mówi Jackson Mungoni z misji PAH w Sudanie Południowym – jest to, że od długiego czasu toczą się tam walki. Ludzie, uciekając przed walkami, zostają bez niczego – tracą miejsce zamieszkania, uprawy, wszelkie środki do życia. Często kilkadziesiąt osób dzieli jeden garnek. Jeśli nie uda się złowić ryb – a mało kto ma wędkę – do garnka trafiają liście drzew i lilie czy hiacynt wodny.

Polska Akcja Humanitarna, która od 10 lat prowadzi w Sudanie Południowym stałą misję, rozpoczyna działania w stanie Unity. We współpracy z innymi organizacjami w kompleksowy sposób odpowiada na najpilniejsze potrzeby mieszkańców stanu, zapewniając potrzebującym dostęp do czystej wody, jedzenia i schronienia. Działania PAH skupiają się na stworzeniu mieszkańcom Unity warunków do samodzielnej egzystencji – stąd m.in. dystrybucja nasion i narzędzi do uprawy roli oraz połowu ryb.

źródło: pah.org.pl, UNICEF ,misyjne.pl

Article in English

FUNDACJA-FILEO   KRS 0000705635
„Prześladowany Kościół-Sudan Południowy”