David Kyle Foster, nawrócony były gej: dlaczego gejowscy aktywiści tak bardzo nas nienawidzą?

David Kyle Foster

Dlaczego nas nienawidzą?

To z miłości głosimy dobrą nowinę, że Jezus Chrystus może wyprowadzać na wolność niewolników.

To z naszego doświadczenia jako byłych gejów wołamy do tych, którzy chcą nawrócić się z grzechu, otrzymać przebaczenie i uzdrowienie z rzeczy, które niszczą ich życie.

Nikt nikogo do niczego nie zmusza! Nikt w posłudze uzdrowieńczej nie prowadzi na homoseksualistach lobotomii czy terapii szokowej.

Z pewnością mają prawo zostać tam, gdzie są, ale nie mają prawa oczerniać całej grupy osób, które chcą tylko dzielić się dobrą nowiną, która uwalnia od bardzo samotnego, niebezpiecznego życia.

Według 1 Listu do Koryntian 6,9-11, ludzie porzucali gejowski styl życia już dwa tysiące lat temu, by iść za Chrystusem. Do dnia dzisiejszego z pewnością osoby, które to uczyniły, są liczone w milionach! Ja jestem tylko jednym z nich i spotkałem takich ludzi tysiące w ciągu ostatnich 30 lat.

Dlaczego gejowscy aktywiści nie chcą, byś wiedział, że ludzie mogą zostać uzdrowieni z traumy, która doprowadziła do ich skłonności? Dlaczego występują przeciwko każdemu, kto na to wskazuje? Powszechnie można spotkać się z historiami bycia nękanym w życiu homoseksualistów, ale wielu z nich nęka teraz innych.

Nauka ewidentnie pokazała, że gejowski styl życia jest niebezpieczny dla tych, którzy go praktykują i że nie jest uwarunkowany genetycznie. Pomimo dziesiątek milionów dolarów przeznaczonych na udowodnienie, że geje przychodzą na świat jako geje, nie ma żadnych dowodów, by tak było.

Długość życia homoseksualistów jest o wiele krótsza od reszty populacji nawet tam, gdzie homoseksualizm jest najbardziej akceptowany i popierany. Homoseksualiści o wiele częściej popełniają samobójstwo, sięgają po używki, częściej mają depresję i inne problemy psychiczne. Skrajnie wysoka jest wśród nich zapadalność na choroby.

Dlaczego gejowscy aktywiści deklarują, że homoseksualiści są tak samo zdrowi i szczęśliwi, jak pozostała część populacji, skoro takie twierdzenia zostały uznane za fałszywe przez światowych ekspertów w dziedzinie medycyny, biologii, genetyki, psychologii i socjologii?

Dlaczego starają się zamykać usta tym, którzy wskazują, że król jest nagi?

Jeśli społeczeństwo odpowie we właściwy sposób, to gejowscy aktywiści stracą polityczną władzę, bogactwo i specjalne prawa, które uzyskali.

Stawką jest emocjonalne i duchowe zdrowie naszych dzieci, które są składane na ołtarzu odrzucenia, oszustwa, pieniędzy, władzy i korzyści politycznej.

Jeśli myślisz, że czynisz właściwie, wspierając aktywistów gejowskich, to się bardzo, bardzo mylisz. Tak naprawdę wyrządzasz krzywdę tym ludziom, którym starasz się pomóc.

Czas robić to, co właściwe na rzecz zmiany.

Autor artykułu: David Kyle Foster – były gej, były hollywodzki aktor, obecnie szef chrześcijańskiej organizacji Pure Passion Media i służby Masterinf Life Ministries

Najpotrzebniejsza jest specjalistyczna, wysokoenergetyczna żywność, aby ratować dzieci w Sudanie Południowym

Ghazi Ali bin Ali z powodu niedożywienia trafił do szpitala. Klęska głodu to pochodna wojny domowej w Jemenie. Taiz, październik 2018 r. (AHMAD AL-BASHA / AFP / EAST NEWS)
Apelujemy o wsparcie dla mieszkańców Sudanu Południowego – w 6 regionach ogłoszono już klęskę głodu

Tylko 40% populacji ma dostęp do czystej wody pitnej. Inwestycje w tym obszarze mają kluczowe znaczenie dla poprawy zdrowia dzieci. Zanieczyszczona woda jest jedną z głównych przyczyn rozprzestrzeniania się chorób.

Dzieci mogą umrzeć z głodu szybciej niż dorośli. Z drugiej strony dziecko łatwiej można uratować od śmierci, jeśli tylko będzie miało dostęp do odpowiedniego, specjalistycznego żywienia – uwrażliwia dr Wojciech Wilk, prezes Polskiego Centrum Pomocy Międzynarodowej.

Prawie 2 miliony osób ze strachu opuściło swoje domy, szukając schronienia w buszu lub poza granicami kraju.

Długotrwały konflikt i kryzys gospodarczy spowodował gigantyczny wzrost cen żywności. Większości mieszkańców po prostu na nie nie stać,  brakuje wszystkiego, wody, żywności, leków. W 6 regionach ogłoszono już klęskę głodu. Szczególnie narażone są dzieci, według szefa biura UNICEF, ponad 250 tys. dzieci w całym kraju jest poważnie niedożywionych – kilkuletnie dzieci ważą tyle, co niemowlęta. Tu pomoc musi być udzielona natychmiastowo, inaczej dzieciom grozi śmierć.

– Przedłużanie obostrzeń może niestety przynieść ze sobą ponowne zaognienie konfliktu. Partie polityczne wciąż są mocno skłócone i trudno im znaleźć wspólną płaszczyznę spotkania –  mówi bp Kussala.

Dramatu wojny mieszkańcy tego kraju nie są w stanie sami ponieść, potrzebują konkretnej pomocy świata. Stąd jego przejmujący apel: „Wiem, że Europa i kraje Zachodu zajęte są obecnie leczeniem własnych ran wywołanych pandemią. Proszę jednak, by zauważono także nasze potrzeby. Bez wsparcia materialnego Sudańczycy nie przetrwają. Błagam, nie zostawiajcie nas samych!”.

Prawie półtora miliona dzieci w czterech afrykańskich krajach jest zagrożonych głodem. Ogłosiły to wyspecjalizowane organizacje Narodów Zjednoczonych ONZ, w tym agencja spraw dzieci, UNICEF. Te cztery kraje to Somalia, Jemen, Sudan Południowy i północne rejony Nigerii.

MAPA GŁODU

Justin Forsyth z UNICEF mówi BBC, że wiele dzieci w tych państwach jest zmuszonych jeść liście i korzenie, choć na świecie wystarczyłoby żywności, by je wykarmić.

Rekordowo wysoka liczba osób zagrożonych głodem w Sudanie Południowym. Przez konflikt zbrojny, powodzie i skutki pandemii w tym najmłodszym państwie Afryki 6,5 mln ludzi nie ma wystarczającej ilości jedzenia. Tponad połowa ludności!

Problemy z dostępem do żywności w Sudanie Południowym trwają od czasu uzyskania niepodległości w 2011 r., ale nigdy wcześnie nie były tak ciężkie. Toczący się od 2013 r. konflikt zbrojny doprowadził do śmierci setek tysięcy osób, a miliony musiały uciekać, porzucając swoje domy i uprawy. Jednak zeszły rok był wyjątkowo dramatyczny, bo przez zmiany klimatu kraj spustoszyły niszczycielskie powodzie o niespotykanej wcześniej skali. Szacuje się, że przez żywioł ucierpiał ponad milion osób.

Fala niszczyła wszystko na swojej drodzezmuszając ludzi do ucieczki, zatapiając pola i zabijając zwierzęta gospodarskieStojąca woda przez wiele miesięcy uniemożliwiała produkowanie żywności i pogłębiała głód.

Masowe bezrobocie, przerwane łańcuchy dostaw, problemy z dostępnością żywności na rynku i wzrost jej cen sprawiły, że dla wielu osób zdobycie czegokolwiek do jedzenia stało się wręcz niemożliwe.

An unidentified severely malnourished Somali refugee child rests inside a ward at the Medecins Sans Frontieres (MSF) hospital at the Dagahale refugee camp in Dadaab, near the Kenya-Somalia border, July 28, 2011. Aid groups, which have been clamoring for money to help famine-stricken Somalia, are struggling to reach millions in the affected areas. Some 3.7 million Somalis risk starvation in two regions of south Somalia controlled by Islamist al Shabaab militants. Yet more than 2 million of them have not received any help. REUTERS/Thomas Mukoya (KENYA – Tags: SOCIETY CIVIL UNREST DISASTER HEALTH IMAGES OF THE DAY)

FUNDACJA-FILEO   KRS 0000705635
„Prześladowany Kościół-Sudan Południowy”

Rachunek w dolarach amerykańskich (us dollars)