Chrześcijanin w Pakistanie torturowany na śmierć za kąpiel w studni muzułmanów!!!

Mordercy twierdzą, że chrześcijanin „zanieczyścił” wodę muzułmanów

03/02/2020 Washington DC (International Christian Concern)  International Christian Concern (ICC) dowiedział się, że Saleem Masih, 22-letni chrześcijanin z Pakistanu, był poważnie torturowany przez muzułmańskiego właściciela w pakistańskiej dzielnicy Kasur, ponieważ użył go studzienka do kąpieli. Trzy dni później, 28 lutego, Saleem zmarł w Lahore General Hospital z powodu ciężkości odniesionych obrażeń.

25 lutego Saleem pracował jako robotnik dzienny na polu rolnym należącym do Sher Dogara w wiosce Bhagiyana, położonej w okręgu Kasur. Wczesnym rankiem, kiedy Masih skończył rozładowywać plewy na polach, spłukał się w pobliskiej studni. Kiedy Dogar i inni muzułmanie zobaczyli, co robi Saleem, podbiegli, wyciągnęli Saleema z wody i zaczęli go bić.

„ Torturowali [Saleema] za„ zanieczyszczenie ”wody muzułmanów”, powiedział Waris Masih, wujek Saleema, ICC. „ Stali się agresywni, ponieważ„ Choora ” (obraźliwe określenie określające pakistańskich chrześcijan jako nieczyste) odważyło się uczynić ich wodę nieczystą. Twierdzili, że spowodowałoby to brudzenie całej uprawy.

Według wielu doniesień Dogar i sześciu innych muzułmanów, w tym Muhammad Iqbal, Altaf, Ali Shehzad, Jabbar Arain, Mushtaq i Haji Muhammad, zaciągnęli Saleema na farmę bydła Dogara, gdzie przykuli go i torturowali przez dwie godziny. Według krewnych Saleema pobito go patykami i żelaznymi prętami, uderzono prądem elektrycznym i przewrócono żelaznym prętem, powodując liczne złamania lewego ramienia i żeber.

Około godziny 9.00 ojciec Saleema, Ghafoor Masih, został wezwany przez policję na farmę bydła Dogara. Tam odkrył, że Saleem jest nieprzytomny i zakrwawiony z powodu tortur. Ojciec Saleema zabrał go do szpitala okręgowego, gdzie otrzymał wstępne leczenie, ale został przeniesiony do szpitala ogólnego w Lahore z powodu ciężkości odniesionych obrażeń. Saleem pozostawał w śpiączce przez trzy dni, aż umarł 28 lutego.

„ Ten incydent zniszczył moją siłę ”, powiedział Ghafoor dla ICC. „ Był moją dziecięcą gwiazdą i twarzą rodziny. Sprawcy zabili go bardzo brutalnie. Chcę sprawiedliwości dla mojego syna i kary dla zabójców.

źródło: persecution.org

Żniwo wprawdzie wielkie,ale robotników mało. Proście więc Pana żniwa, żeby wyprawił robotników na żniwo swoje. Ewangelia Łukasza