Chrześcijanie wzywają Wielką Brytanię do udzielenia azylu pakistańskiej dziewczynie zmuszonej do poślubienia gwałciciela

Organizacja charytatywna z siedzibą w Wielkiej Brytanii wezwała brytyjskiego premiera Borisa Johnsona do udzielenia azylu 14-letniej chrześcijance, która została uprowadzona podczas blokady COVID-19 i przymusowo poślubiona i nawrócona na islam przez muzułmańskiego żonatego mężczyznę.

Pomoc Kościołowi w Potrzebie, która wspiera prześladowanych chrześcijan na całym świecie, wzywa zaniepokojonych chrześcijan, aby dodali swoje imiona do internetowej petycji, która zostanie wysłana do premiera w imieniu uprowadzonej nastolatki Mairy Shahbaz w Pakistanie.

W sierpniu Maira uciekła z domu swojego rzekomego męża , Mohamada Nakasha, kilka tygodni po tym, jak Sąd Najwyższy w Lahore nakazał jej powrót do porywacza i orzekł, że jest legalnie zamężna z muzułmaninem.

„Niezależnie od ostatecznej decyzji sądu, życie Mairy na zawsze będzie zagrożone”. „Istnieje groźba zabójstwa honorowego. Ekstremiści w Pakistanie uważają ją za apostatkę i zabiją ją przy pierwszej okazji. Jej prawnik powiedział, że mężczyźni ją szukali, pukali do drzwi i pytali o miejsce jej pobytu.

Rzecznik organizacji charytatywnej, John Pontifex, powiedział, że „szokująca sprawa jest szansą dla Wielkiej Brytanii na pokazanie swojego zaangażowania w dobro chrześcijan, którzy tak często czują się porzuceni przez Zachód”, jak podaje The Telegraph .

czytaj dalej: christianpost

Darowizna Biblia dla Indii