Chiny: Próbujemy uwolnić Qin Derfu z więzienia i potrzebujemy twojej pomocy.

Wolność dla Qin Derfu

Qin Derfu jest diakonem z kościoła Early Rain Covenant Church – został skazany na więzienie.

Próbujemy uwolnić Qin Derfu z więzienia i potrzebujemy twojej pomocy.

Kościół  Rain Covenant Church in China’s Sichuan Province był celem nieustannych rządowych inwigilacji i prześladowań w ostatnich latach. Qin znalazł się wśród 150 członków, którzy zostali aresztowani i zatrzymani przez  rząd Chin w 2018 r.

Został fałszywie oskarżony i do tej pory był więziony w Chengdu. Co więcej, jego prawnik i rodzina nie byli w stanie odwiedzić go w więzieniu.

Podpisz naszą petycję o wolność dla Qin:

Prosimy o dołączenie do nas w opiece nad nim.

Podpisując tę ​​petycję, pokażesz rządom amerykańskiemu i chińskiemu, że życie Qina ma znaczenie, że został zapamiętany i że jego życie nie powinno zostać zniszczone z powodu jego prywatnych wierzeń religijnych.

Napisz list do Qin:

Ponadto, możesz –  ty (i twoja rodzina lub rodzina kościelna) napisać osobisty list do Qina, zachęcając go w swojej wierze i pokazując urzędnikom więziennym oraz światu, że jest zapamiętany?

Listy tego rodzaju przekazują zarówno prześladowanemu, jak i prześladowcy wyraźny komunikat, że ich sprawa nie została zapomniana.

Kliknij tutaj, aby pobrać pakiet do pisania listów.

Kliknij tutaj, aby podpisać petycję.

Treść petycji tutaj.

Starszy Qin Defu (37) z kościoła Early Rain Covenant Church w Chengdu, stolicy południowo-zachodniej prowincji Syczuan w Chinach, został aresztowany po nalocie na kościół w dniu 9 grudnia 2018 r. W listopadzie 2019 r. Został skazany na cztery lata więzienia za „ nielegalne operacje biznesowe ”- zarzut związany z jego zaangażowaniem w drukowanie hymnów i innych książek do użytku kościelnego bez licencji. Przed nalotem rząd wielokrotnie nękał kościół.