Chiny: “dzieci w wieku dziewięciu miesięcy,zabijaliśmy po wywołaniu porodu”- dzieciobójstwo Ujgurów

Szpitale w chińskiej prowincji Xinjiang regularnie przeprowadzają przymusowe późne aborcje kobiet ujgurskich i zabijają noworodki ujgurskie w celu egzekwowania chińskiej polityki planowania rodziny.

W rozmowie z Radio Free Asia Hasiyet Abdulla, który obecnie mieszka w Turcji, opisał warunki panujące w szpitalach w Xinjiangu. Wielu Ujgurów, mniejszości etnicznej w Chinach, uciekło do Turcji.

Według Abdulli szpitalne oddziały położnicze w Xinjiangu ściśle przestrzegają przepisów dotyczących planowania rodziny, w tym ograniczenia Ujgurów do trojga dzieci na obszarach wiejskich lub dwóch w regionach miejskich. Ponadto kobieta ujgurska musi odczekać określoną liczbę lat między porodami.

„Przepisy były tak surowe: między dziećmi musiały być trzy lub cztery lata. Urodziły się dzieci w wieku dziewięciu miesięcy, które zabiliśmy po wywołaniu porodu. Robili to na oddziałach położniczych, bo takie były rozkazy ”- powiedział Abdulla.

Abdulla powiedział Radiu Free Asia, że ​​w wielu przypadkach dzieci urodzone żywe były odbierane rodzicom, zabijane, a następnie usuwane. Powiedziała, że ​​ta praktyka wywodzi się z „nakazu wydanego z góry” i że szpitale, które dopuściły się naruszenia tych zasad, będą podlegały grzywnom lub innym karom.

Twierdzenia o późnych aborcjach i dzieciobójstwach na Ujgurach pojawiają się niecałe dwa miesiące po ujawnieniu, że chińskie władze siłą wysterylizowały mniejszości etniczne. Associated Press opublikowała 29 czerwca raport, w którym szczegółowo opisał, w jaki sposób kobiety były więzione za przestępstwo posiadania zbyt dużej liczby dzieci oraz że kobiety, które były przetrzymywane w obozach internowania, były często sprawdzane pod kątem ciąży.

W niektórych przypadkach kobietom na siłę wszczepiano wkładkę wewnątrzmaciczną, aby zapobiec przyszłym ciążom.

Szacuje się, że od 1 miliona do 1,8 miliona Ujgurów znajduje się obecnie w systemie ponad 1300 obozów zatrzymań założonych przez chińskie władze, rzekomo w celach „reedukacji”. Osoby, które przeżyły, zgłaszały indoktrynację, bicie, pracę przymusową i tortury w obozach. Chiny początkowo zaprzeczały istnieniu obozów, ale zostały zmuszone do oficjalnego przyznania się do ich istnienia w 2018 roku.

Jeden z ekspertów powiedział w czerwcu Associated Press, że kampania wymuszonej kontroli urodzeń to „ludobójstwo, kropka”.

„To nie jest natychmiastowe, szokujące, masowe zabijanie na miejscu ludobójstwa, ale jest to powolne, bolesne, pełzające ludobójstwo” – mówi dr Joanne Smith Finley, starszy wykładowca studiów chińskich na Uniwersytecie w Newcastle w Stanach Zjednoczonych Kingdom powiedział AP.

Finley opisał program jako „bezpośredni sposób na genetyczną redukcję populacji ujgurskiej”.

Wskaźnik urodzeń w prowincji znacznie spadł od czasu wprowadzenia tych przymusowych praktyk planowania rodziny.

W całej prowincji wskaźnik urodzeń spadł o 24% tylko w 2019 r., A w niektórych regionach prowincji współczynnik urodzeń spadł o ponad 60% w latach 2015-2018.

I odwrotnie, wskaźnik wkładania IUD w Xinjiang wzrósł o podobny procent. W 2014 r. W prowincji wszczepiono 200 000 wkładek, a ich liczba wzrosła do 330 000 do 2018 r. AP poinformował, że wzrost liczby wkładek jest sprzeczny z pozostałymi Chinami, w których środek antykoncepcyjny wypadł z łask wśród chińskich kobiet.

Żony mężczyzn Ujgurów przetrzymywanych w obozach „reedukacyjnych” donosiły, że były zmuszane do poślubienia Chińczyków Han. Hans to większość etniczna w Chinach.

Rząd USA nałożył sankcje na chińskich urzędników, którzy są zamieszani w ucisk ludności ujgurskiej.

źródło: catholicnewsagency.com

18/08/2020

Pakistan: Potrzebna pomoc żywnościowa dla głodujących i prześladowanych chrześcijan.

Obecnie można zauważyć,iż chrześcijańskie organizacje społeczne z Pakistanu,które otrzymywały dotychczas darowizny pieniężne z Niemiec,USA czy innych krajów świata z powodu skutków obostrzeń ,zaniechały lub całkowicie zminimalizowały wysyłkę środków pieniężnych na pomoc żywieniową dla głodujących Chrześcijan w tym kraju ,co uniemożliwia niesienie takiej pomocy i prowadzenie przez nich tej działalności charytatywnej.

Wyjątek stanowi Polska misja pomocy dla głodujących chrześcijan w Pakistanie,i stąd stale otrzymujemy liczne prośby nie tylko od wielu ubogich chrześcijan z Pakistanu,ale w obecnym czasie właśnie od tych organizacji,które niosły również tam dotychczas swoją pomoc żywnościową…

Lesław Baran:
Dzięki darczyńcom z Polski na bieżąco zaopatrujemy w żywność ubogich Chrześcijan oraz dzieci-sieroty z Mother Care Orphan Center w Lahore w Pakistanie (z chrześcijańskiego sierocińca),jego pracowników,wdowy i innych ubogich Chrześcijan.

Każda paczka żywnościowa,którą przygotowujemy i przekazujemy dla ubogich Chrześcijan jest o wartości 64.00 zł i jest przekazywana dla jednej ubogiej rodziny chrześcijańskiej.
Zawiera ona takie produkty jak:

20 kg mąki pszennej
5 kg ryżu
3 litrowy olej
2 kg cukru
2 rodzaje soczewicy po 200 gramów
1 kg soli
250 gram papryki chili
1 kg makaronu
1 mydło

Z mąki codziennie pieką “rote” (chleb pakistański w formie placka),a papryka chili wraz z cukrem czy solą stanowi tam podstawową przyprawę,którą stosują do wszystkich potraw.

Prosimy o udostępnianie tej informacji, gdyż potrzeby związane z pomocą żywieniową dla Chrześcijan w Pakistanie są ogromne.
Dla przykładu:

Koszt zakupu tylko 40 sztuk paczek żywnościowych wynosi 2560.00 zł.

FILEO-FUNDACJA NIOSĄCA POMOC OFIAROM PRZEMOCY KRS 0000705635
„Prześladowany Kościół-Pakistan”

Rachunek w dolarach amerykańskich (us dollars)