Chińscy komuniści „zagrozili naszym dzieciom wysłaniem do rządowych obozów reedukacyjnych”!

W miarę nasilania się prześladowań chrześcijan w Chinach przywódcy komunistycznego reżimu zabraniają teraz rodzicom zapisywania dzieci do szkół wyznaniowych i odsyłają adoptowane dzieci z powrotem do ich biologicznych rodziców.

Nowy raport z Christian Concern (ICC międzynarodowa), wraz z wideo opublikowanego w środę, ujawnia ponure szczegóły jak Komunistyczna Partia Chin (KPCh) nadal prześladują członków Kościoła, według The Christian post .

Liao Qiang, członek Kościoła (ERCC) w Chengdu, wyjaśnił: „To jest żywa tragedia. Ich ciągły ucisk sprawił, że poczułem, że musimy uciec z Chin, ponieważ nasze dzieci są dla nas najważniejsze”.

Qiang i jego rodzina zostali zmuszeni do ucieczki przed komunistycznym rządem, który prowadzi „nieograniczone prześladowania”.

„Nie tylko grozili nam, normalnym dorosłym członkom kościoła, ale także naszym dzieciom” – powiedział Qiang. „Niektórzy z naszych członków adoptowali dzieci, a KPCh siłą odesłała je z powrotem do pierwotnej rodziny. To jest główny powód, dla którego uciekliśmy z Chin, ponieważ nie możemy zagwarantować, że nasze adoptowane dziecko nie zostanie przez nich zabrane”.

Urzędnicy rządowi zabrali czworo adoptowanych dzieci z jednej rodziny ERCC i odesłali je z powrotem do biologicznych rodziców. KPCh zagroziła również, że wyśle ​​chrześcijańskie dzieci do rządowych obozów reedukacyjnych.

Qiang apeluje do Amerykanów, aby ujawnili program KPCh, który zakłada, że ​​wszystkie organizacje religijne będą pod przywództwem partii komunistycznej.

„To, czego KPCh najbardziej boi się, to JAWNOŚĆ. Oni boją się przejrzystości. Nie chcemy, aby rząd ani opinia publiczna wywierała na KPCh presję. Ponieważ w takich okolicznościach KPCh zdecydowanie zaostrzy prześladowania religijne. Im gorsze będą stosunki Chiny-USA , tym bardziej KPCh prześladuje chrześcijan ”.

Raport MTK ujawnia, w jaki sposób chiński rząd atakuje chrześcijan i stara się „zsinicyzować” wszystkie religie narodu, nadając im chińskie cechy, takie jak lojalność wobec partii komunistycznej.

Prezydent Chin Xi Jinping wprowadził „sinizację” w 2015 roku, planując „skłonienie grup religijnych w Chinach do poddania się socjalizmowi i ideologii KPCh poprzez asymilację ich w jednolitą tożsamość z chińskimi cechami”.

Open Doors USA plasuje Chiny na 23. miejscu listy obserwacyjnej świata w 2020 r. Zawierającej 50 najbardziej niebezpiecznych krajów dla chrześcijan.

źródło: CBN.NEWS