Były ortodoksyjny Żyd, który uwierzył w Jezusa pozbawiony pracy i wyrzucony z domu

Były ortodoksyjny Żyd, który uwierzył w Jezusa Chrystusa, jest teraz bezdomny i ma niewielkie szanse na znalezienie pracy.

Po spotkaniu z chrześcijańskim robotnikiem dziewięć lat temu Noa stopniowo zaczął rozumieć i wierzyć w ewangelię, a ostatnio zaufał Jezusowi jako Zbawicielowi.

Jego decyzja spotkała się jednak z intensywnym ośmieszeniem ze strony jego społeczności i rodziny, którzy wyrzucili go z domu.

Obecnie śpi w miejscu pracy przyjaciela, szukając pracy, ale jego możliwości są ograniczone.

Jako ortodoksyjny Żyd, edukacja Noi była prawie całkowicie skoncentrowana na poznawaniu Tory i żydowskich tradycji.

Oprócz prześladowań ze strony rodziny Noa doświadczył prześladowań ze strony radykalnych grup anty-misjonarskich, takich jak Yad L’Achim. Módlcie się, aby Noa znalazł swoje miejsce do życia.

źródło: icommittopray.com

Kia W – USA
Dziękuję Ojcze za Noa. Dziękujemy za przyniesienie go do Ciebie. Dziękuję Ci za otwarcie oczu i modlę się, aby miał głębsze objawienie Twojej miłości do niego. Proszę bądź z Noą. Proszę zapewnij mu dom i pracę oraz więcej, niż potrzebuje. Proszę, pobłogosław go i wyświadcz mu przysługę. Modlę się, abyś go pocieszał Swoim Duchem Świętym.