Indie: 3 kwietnia pastor Lalu Kirade został zaatakowany przez kilku mieszkańców wioski Bilood, położonej w dzielnicy Khandwa w Madhya Pradesh.

Według wiadomości Morning Star pastor w indyjskim stanie Madhya Pradesh został brutalnie zaatakowany przez gang plemiennych animistów 3 kwietnia. Niestety atak ten nastąpił niecały miesiąc po podobnym atak na pastora przez tę samą grupę osób.

Napastnicy brutalnie pobili pastora Kirade, przygwoździli go do ziemi, dusili i obrabowali z pieniędzy, które miał. Według Morning Star News jeden z napastników próbował zmiażdżyć struny głosowe pastora Kirade’a, aby nie mógł już prowadzić nabożeństw.

Pastor Kirade został uratowany, gdy członkowie jego kościoła zostali poinformowani o napadzie. Jednak pastor Kirade został poważnie ranny w wyniku ataku.

Według Morning Star News pastor Kirade został zaatakowany przez te same osoby na początku marca 2020 r. Podczas marcowego ataku napastnicy pokonali pastora Kirade i innych członków jego rodziny, gdy wypędzali ich z domu w wiosce Bilood. Od tego czasu pastor Kirade i jego rodzina mieszkają na otwartym polu poza wioską.

Do tej pory policja niewiele zrobiła, aby chronić pastora Kirade i jego rodzinę. Według Morning Star News policja niechętnie wspierała pastora Kirade po tym, jak poinformowała o tym ostatnim ataku.

W celu uzyskania wywiadów prosimy o kontakt z Olivia Miller, koordynator ds. Komunikacji: press@persecution.org .

Żniwo wprawdzie wielkie,ale robotników mało. Proście więc Pana żniwa, żeby wyprawił robotników na żniwo swoje. Ewangelia Łukasza