10 osób spalono żywcem – ,,Allah jest bardzo zadowolony”

Agencja Wiadomości Irackie podała 8 lutego 2017 r. informację o spaleniu żywcem 10 osób „za zdradę” i rozstrzelaniu 7 osób za próbę ucieczki z Państwa Islamskiego. Nie wolno nam zapominać, że według nauki islamu palenie żywcem grzeszników to funkcja Allaha. Jeśli więc ktokolwiek odważy się spalić człowieka żywcem, musi mieć stuprocentową pewność, że pełni wolę Allaha i pomaga mu w tym dziele (inaczej sam musiałby spłonąć w piekle).

Profesor Aaqil Ahmed, brytyjski muzułmanin będący szefem redakcji religijnej w BBC, powiedział na spotkaniu ze studentami Huddersfield University w Wielkiej Brytanii: słyszę od tylu ludzi, że Państwo Islamskie nie ma nic wspólnego z islamem. Oczywiście, że ma – nie głoszą przecież judaizmu. Tymczasem imam Youssef Chadid jest przekonany, że „ISIS jest plamą na naszym wizerunku [islamu] i zależy nam, żeby tę plamę zmyć”. W celu zmycia tej plamy imam Youssef opowiada nam zgoła nieprawdziwe rzeczy o islamie i muzułmanach. M.in. chwali się, że ma za żonę byłą katoliczkę i wykazuje, że wszyscy muzułmanie działający w Państwie islamskim to ignoranci:

Niestety, znajdują się ignoranci, którzy twierdzą, że Allah każe im zabijać. Zapominają jednak, że za zabicie niewinnej osoby idzie się do piekła – to jest powiedziane wprost. Tymczasem tzw. Państwo Islamskie zabija tysiące niewinnych ludzi. Wszyscy w ISIS są religijnymi ignorantami. Znawcy Koranu apelują do ISIS, żeby zaprzestali zamachów, ale oni to ignorują. To jest nasz duży problem.

W rzeczywistości jednak wielu imamów na całym świecie apeluje do wszystkich muzułmanów, by włączali się w chwalebny dżihad prowadzony przez ISIS, tysiące muzułmanów z całego świata odpowiadają na to wezwanie i wyruszają do Syrii i Iraku. Czy wszyscy oni są ignorantami? Czy osobom spalonym żywcem przez ISIS jest lżej przez to, że imam Youssef nazwał oprawców ignorantami?

Czy ignorantami są wszyscy dżihadyści, którzy w ciągu ostatnich pięciu lat zamordowali ponad 110 tysięcy osób w ponad 60 krajach świata? Jeśli tak jest, to co imam Youssef robi w Polsce? Niech objedzie 60 krajów, gdzie w imię Allaha morduje się ludzi, i naucza tych ignorantów, że Koran mówi o pokoju i szacunku dla chrześcijan.

Jednak imam Youssef woli zaserwować takiję Polakom, bo zapewne doskonale wie, że islam jest religią pacyfikacji, a nie pokoju, a Allah domaga się wymordowania wszystkich ludziTylko czy imam zdaje sobie sprawę, że nie Allah i nie Mahomet w końcu odnosi zwycięstwo?

źródło: annur.

W Sudanie Południowym życie dwóch milionów osób zostało zagrożone. Nie możemy zostawić ich bez pomocy!

PAP/EPA/ERIC FEFERBERG

Apelujemy o wsparcie dla mieszkańców Sudanu Południowego – w 6 regionach ogłoszono już klęskę głodu

Tylko 40% populacji ma dostęp do czystej wody pitnej. Inwestycje w tym obszarze mają kluczowe znaczenie dla poprawy zdrowia dzieci. Zanieczyszczona woda jest jedną z głównych przyczyn rozprzestrzeniania się chorób.

Dzieci mogą umrzeć z głodu szybciej niż dorośli. Z drugiej strony dziecko łatwiej można uratować od śmierci, jeśli tylko będzie miało dostęp do odpowiedniego, specjalistycznego żywienia – uwrażliwia dr Wojciech Wilk, prezes Polskiego Centrum Pomocy Międzynarodowej.

Prawie 2 miliony osób ze strachu opuściło swoje domy, szukając schronienia w buszu lub poza granicami kraju.

Długotrwały konflikt i kryzys gospodarczy spowodował gigantyczny wzrost cen żywności. Większości mieszkańców po prostu na nie nie stać,  brakuje wszystkiego, wody, żywności, leków. W dwóch regionach ogłoszony został stan klęski głodowej. Szczególnie narażone są dzieci, według szefa biura UNICEF, ponad 250 tys. dzieci w całym kraju jest poważnie niedożywionych – kilkuletnie dzieci ważą tyle, co niemowlęta. Tu pomoc musi być udzielona natychmiastowo, inaczej dzieciom grozi śmierć.

– Przedłużanie obostrzeń może niestety przynieść ze sobą ponowne zaognienie konfliktu. Partie polityczne wciąż są mocno skłócone i trudno im znaleźć wspólną płaszczyznę spotkania –  mówi bp Kussala.

Dramatu wojny i pandemii mieszkańcy tego kraju nie są w stanie sami ponieść, potrzebują konkretnej pomocy świata. Stąd jego przejmujący apel: „Wiem, że Europa i kraje Zachodu zajęte są obecnie leczeniem własnych ran wywołanych pandemią. Proszę jednak, by zauważono także nasze potrzeby. Bez wsparcia materialnego Sudańczycy nie przetrwają. Błagam, nie zostawiajcie nas samych!”.

PAP/EPA/ERIC FEFERBERG

Prawie półtora miliona dzieci w czterech afrykańskich krajach jest zagrożonych głodem. Ogłosiły to wyspecjalizowane organizacje Narodów Zjednoczonych ONZ, w tym agencja spraw dzieci, UNICEF. Te cztery kraje to Somalia, Jemen, Sudan Południowy i północne rejony Nigerii.

Justin Forsyth z UNICEF mówi BBC, że że wiele dzieci w tych państwach jest zmuszonych jeść liście i korzenie, choć na świecie wystarczyłoby żywności, by je wykarmić.

Rekordowo wysoka liczba osób zagrożonych głodem w Sudanie Południowym. Przez konflikt zbrojny, powodzie i skutki pandemii w tym najmłodszym państwie Afryki 6,5 mln ludzi nie ma wystarczającej ilości jedzenia. Tponad połowa ludności!

Problemy z dostępem do żywności w Sudanie Południowym trwają od czasu uzyskania niepodległości w 2011 r., ale nigdy wcześnie nie były tak ciężkie. Toczący się od 2013 r. konflikt zbrojny doprowadził do śmierci setek tysięcy osób, a miliony musiały uciekać, porzucając swoje domy i uprawy. Jednak zeszły rok był wyjątkowo dramatyczny, bo przez zmiany klimatu kraj spustoszyły niszczycielskie powodzie o niespotykanej wcześniej skali. Szacuje się, że przez żywioł ucierpiał ponad milion osób.

Fala niszczyła wszystko na swojej drodzezmuszając ludzi do ucieczki, zatapiając pola i zabijając zwierzęta gospodarskie. Stojąca woda przez wiele miesięcy uniemożliwiała produkowanie żywności i pogłębiała głód.

Sytuację dodatkowo pogorszyły skutki pandemii koronawirusaMasowe bezrobocie, przerwane łańcuchy dostaw, problemy z dostępnością żywności na rynku i wzrost jej cen sprawiły, że dla wielu osób zdobycie czegokolwiek do jedzenia stało się wręcz niemożliwe.

(AP Photo / Farah Abdi Warsameh)

W Sudanie Południowym życie i zdrowie dwóch milionów osób zostało zagrożone. Nie możemy zostawić ich bez pomocy!

FUNDACJA-FILEO   KRS 0000705635
„Prześladowany Kościół-Sudan Południowy”

Rachunek w dolarach amerykańskich (us dollars)